Televisión

Sánchez, sobre els indults: "Aquest és un govern que aposta pel retrobament"

  • Assegura que "pas a pas" s'anirà coneixent com es materialitza el full de ruta de renovació de la Corona

  • Creu que no és el moment d'apujar el Salari Mínim Interprofessional i el prorroga en 950 euros mensuals

  • Defensa que ha complert el 23,4% dels compromisos adquirits des de la seva investidura

RTVE Catalunya
4 min.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha fixat de manera explícita la seva posició sobre els indults als presos independentistes. En la roda de premsa de valoració de final d'any, ha assegurat que el seu executiu "des del principi no ha amagat les seves intencions i aposta pel retrobament i la convivència" a Catalunya. I ha fet una crida a "superar episodis que fan enrojolar el conjunt del país".

Quan parlem de Catalunya, ningú està lliure de culpa

Sánchez ha repartit culpes i ha assegurat que "quan parlem de Catalunya, ningú està lliure de culpa" i que tots han comès "errors". Per això ha fet una crida a "aprendre, mirar endavant i ser capaços de trobar un espai de retrobada". Sánchez també ha dit que ell es pronunciarà quan els informes sobre els indults demanats arribin a la taula del Consell de Ministres. D'altra banda, Sánchez ha vaticinat que els catalans, cridats a les urnes el 14 de febrer, també apostaran per aquest espai de "retrobada" als comicis.

Reforma del delicte de sedició

Pel que fa a la reforma del delicte de sedició del Codi Penal, que en un principi havia d'arribar abans d'acabar aquest any, Sánchez s'ha limitat a dir que l'objectiu és "poder-la presentar el pròxim any". "Ha de ser l'any en què actualitzem el Codi Penal i l'homologuem amb la resta de països europeus o democràcies a les quals ens volem assemblar, encara més", ha puntualitzat.

El discurs de Nadal de Felip VI va ser "valent"

Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que "pas a pas" s'anirà coneixent com es materialitza el full de ruta de renovació de la Corona "quant a transparència i exemplaritat". Sánchez ha respost així en roda de premsa, preguntat per si des del seu govern impulsaran una llei de la corona o algun altre tipus de reforma.

Sánchez titlla de "valent" el discurs de Nadal de Felip VI

El president del Govern ha qualificat el discurs de Nadal de Felip VI de "valent" perquè "va marcar clarament quin és el rumb cap a on vol dirigir la Corona" amb una renovació lligada a la "transparència, rendició de comptes i exemplaritat".

"Aquest govern respecta i està d'acord i defensa el pacte constitucional", ha expressat Sánchez, que ha dit que el monarca comptarà "amb tot el suport i aplaudiments per aquesta tasca de renovació", que ha dit que va començar quan va passar a encapçalar la prefectura de l'Estat.

Prorrogat el Salari Mínim de 950 euros mensuals

Pedro Sánchez ha defensat que no és moment d'apujar l'SMI i que cal centrar-se en la recuperació del teixit empresarial. Per això, el Consell de Ministres ha aprovat prorrogar-lo temporalment i que continuï sent de 950 euros mensuals el 2021, amb l'objectiu de seguir negociant amb els agents socials. Al contrari del que defensa el Ministeri de Treball, Sánchez creu ara cal centrar els objectius en la recuperació del teixit empresarial. Sánchez ha dit que serien els empresaris a qui l'administració està "alleujant" amb mesures com moratòries d'impostos o crèdits ICO qui hauria d'assumir aquest cost i cal que puguin "sobreviure". Sánchez ha destacat que el teixit empresarial està en una "situació dramàtica". El programa de Govern recull el compromís d'augmentar el salari mínim progressivament fins a assolir el 60% del salari mitjà a Espanya al final de la legislatura, uns 1.200 euros.

Una veu única, la del BOE

Sánchez ha fet una defensa aferrissada del pla de Govern i diu que ha complert el 23,4% dels compromisos adquirits des de la investidura. El president diu que se n'han assumit 1.238 i preveu que se n'hagi complert el 32,6% abans de finals de juny.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la presentació de l'informe del compliment dels compromisos de l'executiu. ACN

El president espanyol ha defensat també el govern de coalició amb Unides Podem. "Té moltes veus, però una única paraula que es materialitza en el Butlletí Oficial de l'Estat", ha destacat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz