Televisión
Cafè d'idees

Eulàlia Reguant: "Si superem el 50% no creiem que canviï massa res"

  • La número 3 de la CUP demana a JxCat que expliqui com pensen arribar a la independència

  • Eulàlia Reguant: "Josep Costa hauria d'haver estat més clar en la seva defensa de l'antifeixisme"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La número 3 de la llista de la CUP, Eulàlia Reguant,ha assegurat que l'escenari d'una majoria sobiranista de més del 50% a les eleccions del febrer, no suposarà cap canvi. Es desmarca així de formacions com JxCat que han plantejat les eleccions del 14-F en clau plebiscitària. És més, els reclama que expliquin quin és el seu full de ruta i com volen arribar a la independència. "Creiem que no canviïa massa res. Qui parla d'això no explica com ho farà", ha dit Reguant.

Referèndum d'autodeterminació el 2025

Reguant ha qualificat de "govern d'impàs" l'actual legislatura i ha lamentat que, en aquests 3 anys, l'esperit de l'1 d'octubre s'hagi anat diluint. Reguant ha recordat que la seva formació aposta per celebrar un nou referèndum abans del 2025.

"Volem creure als Comuns"

Sobre els pactes postelectorals, la número 3 de la CUP s'ha mostrat partidària de sumar als Comuns en un futur govern "si accepten de forma clara el dret a l'autodeterminació". Reguant els ha retret que formin part del govern de l'Estat que els ho nega : "Ho diuen, però en els fets no ho acompanyen d'una manera clara".

Contra tot tipus de feixisme

Eulàlia Reguant s'ha mostrat "molt preocupada" per la possible entrada de Vox al Parlament, però també ha advertit de l'existència d'una "extrema dreta catalana". En aquest sentit ha criticat la trobada del vicepresident del Parlament, Josep Costa, amb grups xenòfobs independentistes. Malgrat no demanar la seva dimissió, sí que ha retret la seva falta de contundència: "No sé si Josep Costa hauria hagut de dimitir, però hauria d'haver estat més clar en la condemna del feixisme".

L'hospitalització de Joan Carles I

Al final de l'entrevista s'ha conegut una informació del 'diari Ara' sobre l'ingrés del rei Joan Carles I a Abu Dhabi per coronavirus. Casa Real ho nega. Un fet que ha servit a Reguant per reclamar la seva tornada a Espanya i "que sigui jutjat aquí", ha reclamat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz