Televisión
Cafè d'Idees

Marta Pascal: "El PNC no comparteix la desobediència, la confrontació ni la unilateralitat"

  • Marta Pascal, secretària general del PNC, aposta per un referèndum pactat amb l'Estat

  • Confirma que no donarà suport a un govern presidit per JxCat

  • "Quim Torra no ha estat un bon president", afirma

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

CAFÈ D'IDEES - RTVE.ES
2 min.

Marta Pascal, secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya, (PNC), explica que el seu partit neix per trencar la dinàmica de blocs del Parlament, i estableix com a objectiu un referèndum d'autodeterminació pactat amb l'estat. També confirma que no comparteix la "desobediència, la confrontació i la unilateralitat". Ha reafirmat que no donarà suport a un govern de JxCat i ERC mentre defensin el xoc amb l'estat. No descarta, igualment, un pacte amb el PDeCAT a les properes eleccions del 14F

Pactar amb la CUP i 18 mesos per la independència: els grans erros del procés

"Quim Torra no ha estat un bon president", admet Marta Pascal mentre recorda que ha discrepat molt també amb Carles Puigdemont. Assegura que Puigdemont no va entendre "gens ni mica" el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez. També defineix els dos grans errors del procés: pactar amb la CUP i posar 18 mesos com a termini per la independència.

"Que em diguin traïdora em dóna força per seguir endavant"

La secretària general del PNC recorda que va marxar del PDeCAT quan es va "escorar cap a l'esquerra". Reconeix que a Twitter molts li diuen "traïdora", però explica que mai s'ha sentit així i que li dóna força per seguir a la política. Afirma que el Govern de JxCat i ERC no és útil i està fent anar enrera Catalunya.

Sobre l'operació "Volhov", creu que pot haver alguna raó per seguir investigant però també afirma que "tots sabem com funcionen les clavegueres de l'estat".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz