2 min.
La cuinera Ada Parellada torna a acostar-nos les seves Histories de bar i parlar-nos sobre un bàsic: la sal! La propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens explica quins tipus en trobem, com l'hem de conservar i com ens ajuda a conservar ingredients, i especialment perquè és necessària i com l'utilitzem com a condiment.
A més de la seva secció al Cafè d'idees, la xef també ens acostuma a portar a regalar una recepta que podem fer perfectament a casa. En aquest cas ens proposa un llom a la sal, on Parellada ens dona consells sobre com aconseguir el millor resultat, usant també aromàtics.
Llom a la salLlom a la sal
Ingredients |
Preparació |
- 1 kg de llom de porc en una peça
- 2 kg de sal grossa per enfornar
- Romaní fresc
- Farigola fresca
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de comí
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- 1 clara d’ou
- Ratlladura d’una llimona
|
- Piquem les herbes i les barregem amb les espècies.
- Les posem en oli d’oliva i untem el llom per totes bandes.
- Deixem macerar el llom amb les espècies a la nevera durant una hora.
- A la base d’una safata de forn posem una capa de sal.
- Barregem la resta de la sal amb la clara d’ou i ratlladura de llimona.
- Cobrim el llom amb la sal amb clara i llimona. Enfornem a 180 °C durant 1 hora.
- Deixem temperar 15 minuts i retirem la capa superior de sal.
- Retirem el llom. Tant el podem servir calent com fred.
|