Cataluña
Eleccions Catalunya 2024

Diari de campanya | Darrer desplegament dels partits per mobilitzar el vot dels indecisos

  • Salvador Illa carrega conra Junts i ERC per "menystenir" l'autogovern i Jéssica Albiach l'acusa de no "emancipar-se de Junts"

  • Puigdemont demana concentrar el vot per obrir una nova etapa i Aragonès reclama "omplir les urnes de vots republicans

  • Alejandro Fernández apel·la als que el 2017 van donar la victòria a Cs i Carrizosa assegura que són "el refugi" contra l'independentisme.

  • Laia Estrada critica la política de "peix al cove" d'ERC i Ignacio Garriga demana el vot "per recuperar Catalunya"

  • Més informació de les notícies de campanya del 12M al web Eleccions catalanes 12-M

B. GÁLVEZ | M. GUASCH | M. BOSCH

La campanya de les eleccions catalanes del 12-M posa el punt final després de dues setmanes. Una campanya marcada, primer, per l'anunci de Pedro Sánchez de mantenir-se al capdavant del Govern, però també per les propostes de finançament per Catalunya, la dificultat de formar pactes, el possible retorn de Puigdemont a Catalunya, l'anunci del candidat socialista de fitxar Trapero, o les reaccions a l'OPA del BBVA al Banc Sabadell.

Els darrers actes dels partits han estat marcats pel desembarcament dels líders estatals, els intents de mobilització dels indecisos i la crida a concentrar el vot davant el complicat escenari de pactes que dibuixen totes les enquestes.

Campanya de les eleccions del 12M: 9 de maig de 2024

RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:45

    VOX | Ignacio Garriga crida a recuperar la "Catalunya segrestada pel socialisme i el separatisme"

     

    El candidat de Vox a les eleccions del 12M ha assegurat que Vox ha triat la plaça d'Artós perquè aquí és on "es va iniciar una rebel·lió de residència contra el separatisme". Garriga ha tornat a carregar contra els "constitucionalistes que no s'atreveixen a confrontar el separatisme" i ha demanat el vot als que estan "farts" de socialistes i independentistes. 

     

    Per la seva banda, el president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat  el suport dels abstencionistes en les eleccions catalanes del 12 de maig i ha llançat un advertiment a l'expresident i candidat de JxCat, Carles Puigdemont: "Puigdemont ens roba. Espanya és nostra, Catalunya és també nostra"

  • 21:39

    CUP | Laia Estrada critica la "política del peix al cove" d'ERC i Junts i demana el vot per "construir una alternativa"

     

    La CUP ha tancat la campanya electoral apel·lant als indecisos i ha demanat el vot per tal de "construir una alternativa". La cap de llista dels anticapitalistes, Laia Estrada, ha garantit que la formació "es deixarà la pell" i ha remarcat que és "clau" tenir una representació "forta" durant la pròxima legislatura. Estrada ha criticat la "política del peix al cove" d'ERC i Junts+ i els ha retret les "picabaralles". El partit ha aplegat la seva plana major, amb els exdiputats Anna Gabriel i David Fernàndez, entre altres.

  • 21:15

    CIUTADANS | Carlos Carrizosa s'alça com al "darrer refugi" del constitucionalisme davant la "traïció" del PSC i el PP

     

     Durant la festa que Cs en un hotel de Barcelona, el candidat de Ciutadans ha instat els seus "sobreposar-se" als mals moments: "Ho aconseguirem. Ja vam batre les enquestes i ho tornarem ha fer", ha etzibat. Carrizosa ha tornat a apel·lar als que els van donar la victòria el 2017 pensant que són "la reserva i el bastió" contra el procés que "no s'ha acabat". "Seguim aquí i continuem representant el mateix", ha afirmat. El candidat de Ciutadans s'ha compromès a continuar sent el "refugi" dels electors constitucionalistes davant la "traïció" del PSC i PP.  "El PSC està desitjant pactar a la dreta o a l'esquerra, però amb l'independentisme'". 

  • 21:00

    JUNTS | Puigdemont tanca la campanya apel·lant al seu retorn: "Senyors de Madrid, prepareu-vos perquè ja venim"

     

    Carles Puigdemont ha volgut enviar un avís: "Senyors de Madrid, prepareu-vos perquè ja venim". Així ho ha assegurat aquest divendres en l'acte final a Elna. El candidat de Junts ha apel·lat al seu retorn després de sis anys i mig d'exili com a motor de la mobilització independentista. Per això, ha intensificat les crides a concentrar el vot en la seva candidatura, "l'única opció independentista en condicions de guanyar". Puigdemont ha promès als indecisos i als qui dubten que "serà el vot del cop de puny (sobre la taula)".

  • 20:40

    ERC | Aragonès alerta que la primera persona que Illa convidarà a Palau si és president serà Felip VI

     

    El cap de llista d'ERC, Pere Aragonès, ha advertit que el PSC de Salvador Illa és el "més espanyolista" de la història. I ha alertat que, si Illa és president, la primera persona que convidarà al Palau de la Generalitat serà el rei espanyol, Felip VI: "No podem permetre que el Borbó es passegi pel Palau!", ha exclamat Aragonès. En l'acte final de la campanya, des de Tarragona, el president i candidat a la reelecció ha apel·lat al vot útil, i ha criticat els "personalismes" de PSC i Junts.

  • 20:30

    COMUNS | Albiach acusa Illa de reivindicar a Pujol i ERC de no "emancipar-se de Junts"

     

    La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, ha demanat el vot amb l'objectiu d'"obrir un nou capítol" a la política catalana amb un Govern progressista. Ho ha reivindicat des de Cornellà de Llobregat, on ha tancat la campanya acompanyada de la vicepresidenta espanyola i líder de Sumar, Yolanda Díaz. Albiach ha carregat contra el candidat del PSC, Salvador Illa, a qui ha acusat de no estar reivindicant l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall sinó Jordi Pujol i de voler una "coalició de l'asfalt" amb Junts. I ha criticat ERC de no "emancipar-se de Junts".

  • 20:24

    PSC | Salvador Illa apel·la als indecisos que estan "perduts i despistats" per deixar enrere els governs d'ERC i Junts

     

     

    El candidat del PSC ha demanat votar al PSC per obrir una nova etapa i deixar enrere una dècada de governs d'ERC i de Junts.  "Artur Mas, Carles Puigdemont, Joaquim Torra i Pere Aragonès, ells són els responsables de la situació que té avui Catalunya", ha dit en l'acte final de campanya a Barcelona junt amb el president del Govern, Pedro Sánchez al Pavelló de la Vall d'Hebron. Salvador Illa ha criticat que tant ERC com Junts en els últims deu anys ho han menyspreat: "En quin cap cal menysprear l'autogovern que tant va costar recuperar?". I ha sentenciat que "qui vulgui obrir una nova etapa només té una opció que és votar el PSC".

  • 20:15

    PP | Alejandro Fernández promet als que van donar la victòria el 2017 a Ciutadans que "nosaltres donarem la batalla fins al final". 

     

    El cap de llista del PPC ha promès que es "deixarà la pell" perquè els catalans "recuperin l'alegria de viure en aquesta terra" després de les eleccions. En l'acte final de campanya a l'Hospitalet de Llobregat, el líder dels populars ha dit que la papereta del PPC "no és un vot de càstig, de rebequeria, ni de cabreig" i ha remarcat que els populars tenen "vocació de govern, de ser decisius i de construir una alternativa al nacionalisme". En aquest sentit, ha demanat el vot als que el 2017 van donar la victòria a Ciutadans i es van sentir decepcionats: "Nosaltres no marxarem de Catalunya, donarem la batalla fins al final". 

  • 20:15

    BLOC DE CAMPANYA | Els candidats posen punt final a la campanya apel·lant el vot dels indecisos

     

    El PSC intensifica la crida al vot massiu a Salvador Illa per evitar el "bloqueig de Junts i ERC". El candidat ha tancat la campanya a Barcelona acompanyat, de nou, de Sánchez.

    ERC s'ha presentat com el "vot útil d'esquerres i independentista" per demanar el suport dels indecisos. El candidat Pere Aragonès ha tancat la campanya a Tarragona acompanyat, entre d'altres, del president del partit, Oriol Junqueras. Carles Puigdemont ha fet l'acte final a Elna traient pit de la mobilització que ha aconseguit Junts durant la campanya.

    Els Comuns també han sentit l'escalf de la líder de Sumar Yolanda Díaz, que ha reiterat que la formació encapçalada per Jéssica Albiach és l'única que pot "garantir" un govern progressista. La CUP ha tancat la campanya amb crítiques a Junts i ERC per "supeditar-se" a l'agenda del PSOE.

    El PPC s'erigeix en l'alternativa al socialisme i a l'independentisme i apel·la a no dividir el vot. Alejandro Fernández ha tancat la campanya amb el líder dels populars. Ciutadans demana el vot dels qui no confien en el PSC ni PPC, a qui acusa de "traïdors". Vox posa final a la campanya amb la presència de Santiago Abascal i amb actitud de consolidar-se al Parlament.

  • 20:00

    PP | Feijóo demana el vot als electors de Vox i Cs: "Avui Cs és el PP de Catalunya"

     

    El líder del PP ha demanat des de l'Hospitalet del LLobregat el vot dels socialistes i nacionalistes desencantats, així com de l'electorat de Vox i de Cs, al·legant que "avui Cs és el PP de Catalunya".  Feijóo ha reclamat el vot "dels qui van donar la victòria a Ciutadans l'any 2017 a Catalunya".  També s'ha dirigit als votants de Vox perquè saben que el PP "és el lloc apropiat per als seus vots", ja que els populars tenen experiència de govern, de gestió de serveis públics i de creació de treball, ha defensat.

  • 20:07

    PSC | Sánchez demana votar Illa en massa i sense “dreceres” per a una àmplia victòria

     

    En l'acte final de campanya, el president del Govern espanyol, ha demanat votar "en massa" i directament, sense dreceres, al candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, per aconseguir una àmplia victòria socialista a Catalunya. "No busquem dreceres", ha dit, perquè assegura que és l'únic candidat que aspira a governar i a avançar en convivència i drets socials a Catalunya. Pedro Sánchez ha demanat respondre a les urnes la frase "quien pueda hacer, que haga" amb un "qui pugui votar que voti Salvador Illa". 

  • 19:44

    BLOC DE CAMPANYA | Els candidats tanquen la campanya amb el suport de la plana major dels partits.

     

    Pedro Sánchez torna a donar suport a Salvador Illa en un acte multitudinari al pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona. Carles Puigdemont fa una darrera demostració de força a Elna per demanar el vot que derroti el bloc del 155. Pere Aragonès tanca campanya a Tarragona apel·lant a concentrar el vot d'esquerres i independentista per capgirar els sondejos 

    Yolanda Díaz demana el vot per Jéssica Albiach per evitar un govern on hi sigui Junts. Laia Estrada tria el fossar de les Moreres per reivindicar un Parlament més independentista, d’esquerres i sobirà. 

    Darrer míting de Feijóo en suport al candidat popular, Alejandro Fernández, amb el propòsit d’acabar amb 40 anys de governs independentistes i d’esquerres. Festa final a una terrassa de Barcelona per Carlos Carrizosa amb l’esperança de capgirar les enquestes. Santiago Abascal tanca a la plaça Artós de Barcelona l’acte final de Vox en suport al candidat Ignacio Garriga.

    Els candidats tanquen la campanya amb el suport de la plana major dels partits | Maria Gómez
  • 19:08

    COMUNS | Díaz demana en l'acte final el vot dels indecisos per "canviar la vida" a Catalunya

     

    La vicepresidenta del Govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha demanat que els Comuns tinguin "molta força" al Parlament "per obligar a tenir un Govern de coalició progressista per a Catalunya". Ho ha dit a l'acte final de campanya de Comuns Sumar a Cornellà de Llobregat, on ha acompanyat de nou la candidata Jéssica Albiach. Díaz ha garantit que els comuns són el "vot segur de la gent treballadora, de les dones, de la cultura i d'una Catalunya moderna que vol més drets". La pregunta que ha llançat és: "Volem un govern de coalició progressista amb els Comuns a dins o volem que Salvador Illa giri a l'esquerra i pacti amb Junts?".

  • 17:34

    Serret veu "inacceptable" que hi hagi catalans a l'exterior sense poder votar el 12M

     

    La consellera d'Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, considera "inacceptable" que hi hagi catalans a l'exterior sense poder votar per al 12-M i avisa el govern espanyol que les "millores" per la reforma de la LOREG del 2022 per posar fi al vot pregat són "insuficients". En cartes dirigides al ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, i d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, Serret trasllada reclamacions rebudes per part de ciutadans sobre "retards en la recepció dels sobres i dels certificats censals, manca de recepció de la documentació i informacions contradictòries entre consolats", entre d'altres.

  • 16:35

    AGENDA | Festa final de campanya de Ciutadans amb el seu cap de llista per a les eleccions catalanes del 12 de maig, Carlos Carrizosa a la terrassa de l'Hotel Ciutat de Barcelona a partir de les 20h. 

  • 16:30

    AGENDA | El president de Vox, Santiago Abascal, participa en l'acte de final de campanya a Barcelona al costat del candidat de Vox a la Generalitat de Catalunya, Ignacio Garriga i el candidat de Vox als eleccions europees, Juan Carlos Girauta a partir de les 19:50h. 

  • 16:25

    AGENDA | El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el candidat popular a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, clausuren la campanya de les eleccions catalanes amb un míting a l'Hospitalet de Llobregat, al Parc de Bellvitge a les 19:00h.  

  • 16:20

    AGENDA | Acte final de campanya del PSC, Al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa a les 19:00h.

  • 16:15

    AGENDA | Junts fa l'acte de tancament de campanya amb el cap de llista, Carles Puigdemont. En un principi, l'acte estava previst a Argelers (França), des d'on el candidat ha fet la campanya durant les dues darreres setmanes. Finalment, però, ha triat Elna (França) per fer l'acte final. A les 19:30 h.

  • 16:10

    AGENDA | ERC tanca la campanya electoral amb el candidat Pere Aragonès i el president del partit, Oriol Junqueras. També hi seran participen la secretària general, Marta Rovira; la cap de llista per Tarragona, Raquel Sans; l’eurodiputada i candidata al Parlament Europeu, Diana Riba; i el portaveu al Congrés, Gabriel Rufián. A les 19:00 h a Tarragona.

  • 16:05

    AGENDA | La CUP fa l'últim acte de campanya amb la cap de llista, Laia Estrada, i els candidats Laure Vega, Dani Cornellà, Montserrat Vinyets, Bernat Lavaquiol, Mercè Cortina, Sergi Saladié i Ortésia Cabrera. També hi seran els exdiputats Anna Gabriel i David Fernàndez i l'exregidora Núria Gibert. A les 19:00 h a Barcelona.

  • 16:00

    AGENDA | Comuns Sumar tanca la campanya amb la candidata Jéssica Albiach acompanyada per la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz. També hi participen el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau, i el candidat dels comuns a les eleccions europees, Jaume Asens. A les 18:00 h a Cornellà de Llobregat.

  • 16:00

    La Junta Electoral recorda a Mossos i Universitat de Barcelona que no es pot acampar en un col·legi de votació
     


    La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha recordat als Mossos d'Esquadra i al rector de la Universitat de Barcelona, a l'Edifici Històric on estan acampats els estudiants a favor de Palestina, que tenen l'obligació "de vetllar per l'estricte compliment" de la llei electoral, ja que l'edifici serà col·legi electoral el diumenge. En concret, l'acord esmenta l'article 93 de la llei electoral, que estipula que en els centres de votació, com és la facultat, no es pot fer propaganda electoral ni pot haver-hi 'grups susceptibles d'entorpir, de qualsevol manera que sigui, l'accés als locals'.

  • 15:20

    BLOC DE CAMPANYA | Els candidats encaren el darrer dia de campanya intentant convèncer els indecisos

     

    Darrer dia de campanya electoral que els candidats aprofiten per esgarrapar els últims vots. Mostra d'això és el desembarcament de líders estatals en els actes de tancament de campanya. Pere Aragonès confia a revalidar la presidència i fa bandera de la negociació amb la Moncloa. Cartes Puigdemont reclama un resultat "històric" aquest diumenge i demana el vot per derrotar definitivament el bloc del 155. Laia Estrada exigeix a ERC i Junts trencar amb la "supeditació" a l'agenda del PSOE.

    Jéssica Albiach deixa clar que els comuns volen ser al proper govern i creu que una repetició electoral seria un "error". Pedro Sánchez es passeja per sorpresa per Tarragona per acompanyar Salvador Illa, que es mostra convençut de recuperar "l'estabilitat" a Catalunya. Vox posa en dubte el discurs del PP sobre la immigració irregular. Carlos Carrizosa vol veure Carles Puigdemont detingut a la presó de Lledoners i Isabel Díaz Ayuso crida a aglutinar el vot en el PPC per acabar amb el "negoci corrupte" de l'independentisme.

  • 15:00

    PP | Díaz Ayuso demana aglutinar els constitucionalistes: "O s'uneix el vot o tenim més sanchisme"

     

    La presidenta de la Comunitat de Madrid ha reivindicat el vot pel PP davant "el poder il·limitat de l'independentisme que, amb el socialisme, el que estan intentant sobretot és que el poder polític ho satisfaci tot, que sempre s'hagi de viure per a la política". "Estan per dividir, per confrontar i per promoure aquest negoci corrupte que és el de la identitat. Jo soc més que tu, per tant, rep els diners, i el que no, serà expulsat de casa seva", ha afirmat Isabel Díaz Ayuso en un acte a Tarragona amb el candidat popular, Alejandro Fernández.

  • 14:07

    BLOC DE CAMPANYA | Darrers missatges per mobilitzar el vot abans de la jornada de reflexió

     

    Salvador Illa demana concentrar el vot en el PSC per passar pàgina i assolir un canvi de rumb a Catalunya. Carles Puigdemont crida a la mobilització dels indecisos per evitar una Generalitat supeditada a Madrid. Pere Aragonès apel·la a concentrar el vot d'esquerres i independentista per capgirar els sondejos. Jéssica Albiach s'erigeixen en l'única garantia del vot progressista i aspiren a ser la clau dels pactes postelectorals.

    Laia Estrada erigeix la CUP en l’alternativa per virar la política catalana cap a l’esquerra sobirana. Santiago Abascal critica la defensa del català en perjudici del castellà. Alejandro Fernández es compromet a posar fi a la decadència que ha provocat l’independentisme a Catalunya. Carlos Carrizosa recupera la idea d’un pacte amb el PSC si Ciutadans entra al Govern.

    Darrers missatges per mobilitzar el vot abans de la jornada de reflexió | Lorena Hens
  • 13:47

    Comuns | Jéssica Albiach qüestiona el vot útil al PSC: "Per fer què exactament? Per pactar amb Junts?"

     

    La candidata de Comuns Sumar reclama el paper de clau en els pactes postelectorals. Posa en dubte la crida que el PSC està fent per concentrar el vot útil: "Aquesta crida al vot útil, per fer què exactament? Per ampliar l'aeroport del Prat, per fer una autopista, per construir un casino, per pactar amb Junts?". Albiach veu el PSC "cada vegada en posicions més conservadores" però els considera igualment "aliats" per fer un Govern d'esquerres. La candidata dels comuns veuria "un error" que hi hagi repetició electoral i defensa que un Govern d'esquerres "suma".

  • 13:45

    PPC | Fernández demana el vot per "posar a l'agenda política" la ciutadania i no els "deliris identitaris de ningú"

     

    El candidat del PPC, Alejandro Fernández, ha demanat el vot per "posar a l'agenda política" les "preocupacions" de la ciutadania en lloc dels "deliris identitaris de ningú". Des de Sant Sadurní d'Anoia, el líder dels populars a Catalunya, acompanyat de nou per Alberto Núñez Feijóo, ha carregat contra la gestió de la sequera per part dels partits que han presidit la Generalitat des de la crisi hídrica del 2008, ha denunciat la manca de previsió "tot i les advertències", i ha assegurat que "un govern que no pot garantir l'abastiment d'aigua per als ciutadans i sectors econòmics és un govern fallit". 

  • 13:35

    CIUTADANS | Carrizosa demana l'ingrés a la presó de Lledoners de Carles Puigdemont

     

    El candidat de Cs avisa el cos de Mossos d'Esquadra que la protecció d'un "fugat", en al·lusió a Carles Puigdemont, va en contra "dels seus deures i de la dignitat del seu uniforme". Les declaracions de Carrizosa arriben després que 'El País' hagi publicat que el cos estaria investigant un seguit d'agents que fora del seu horari laboral estarien fent funcions de protecció de Puigdemont als actes de campanya a Argelers. Interior ho nega i Carrizosa, des de la presó de Lledoners, diu que el que cal és detenir Puigdemont si compleix la seva promesa de tornar a Catalunya perquè "purgui" els seus delictes.

  • 13:02

    PP | Feijóo demana el vot per fer "un gir de 180 graus" a Catalunya contra un PSC que “apuntala” Sánchez
     


    El líder del PP reclama "abandonar aquest vot socialista que el que busca és apuntalar el govern feble de Pedro Sánchez"."Estem convençuts que el Partit Popular de Catalunya és un gir de 180 graus a la política del 'procés' i a la política socialista", ha declarat en una visita als Cellers Canals & Munné a Sant Sadurní d'Anoia, al costat del candidat Alejandro Fernández i el cap de llista a les europees i directora de campanya Dolors Montserrat.

     

  • 12:42

    PSC | Pedro Sánchez es passeja per sorpresa per Tarragona l'últim dia de campanya electoral a Catalunya



    El president del Govern, que ahir va participar en un míting del PSC a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), ha passejat aquest matí durant una hora per Tarragona, abans d'acudir a la tarda a Barcelona, on intervindrà en l'acte final de campanya que els socialistes catalans. Acompanyat de dirigents del PSC com la vice-primera secretària del partit, Lluïsa Moret, el cap de llista per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, o l'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, el president del Govern ha visitat el Mercat Central de Tarragona.

  • 12:23

    CUP | Laia Estrada demana el vot per fer front al retorn de l'autonomisme "més pusil·lànime"

     

    La cap de llista de la CUP veu "molt clar" que ERC, Junts+ i PSC "es posaran d'acord perquè res no canviï" després de diumenge. "Som davant d'un intent de consolidar la sociovergència republicana com un model de governança", ha avisat Estrada en una atenció a mitjans l'últim dia de la campanya. Els anticapitalistes consideren “imprescindible” tenir una "forta" presència al Parlament per “garantir” una institució "més independentista, més d'esquerres i més sobirana".

  • 11:50

    Junts+ | Puigdemont crida a la mobilització per evitar una Generalitat "supeditada a Madrid"

     

    El candidat de Junts+ ha cridat a la mobilització a les urnes per derrotar el bloc del 155 format per PP i PSOE. "Cada vot independentista que es quedi a casa afavorirà a un Govern que rebi instruccions de Madrid, un Govern que prioritzarà a Espanya per sobre de Catalunya sempre", ha afirmat en declaracions des de Collioure. En l'últim dia de campanya electoral, Puigdemont ha demanat el vot per a Junts+ per a "passar pàgina a la repressió i obrir una negociació per a resoldre el conflicte polític i reprendre el camí del bon govern".

  • 11:20

    Junts+ | Puigdemont diu que seria “vergonyós i impropi de democràcies” que s’investigués a qui vetlla per la seva seguretat. 

     

     

     El candidat de Junts+ a les eleccions del 12-M i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera “vergonyós i impropi de règims democràtics” que s’estigués investigant "ciutadans perquè en el seu temps lliure fan un voluntariat per tal que pugui tenir un mínim de condicions durant la campanya electoral".

    Així, ha reaccionat Puigdemont a X després que El País hagi publicat que els Mossos d'Esquadra estarien revisant les imatges per saber si un seguit d’agents que, estant de paisà i fora del seu horari, farien funcions de protecció i seguretat de Carles Puigdemont als actes de campanya a Argelers

  • 10:55

    Ciutadans | Carrizosa condiciona un eventual suport a la investidura d'Illa si Cs entra a Govern. 

     

     

    El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, avisa els socialistes que si hi ha "la mínima possibilitat" de poder liderar un Govern sense partits independentistes, el suport de Cs estaria condicionat a la seva entrada a l'executiu. "El compliment dels pactes només es pot garantir des del Govern", ha dit Carrizosa durant la roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Defensa que Cs vol ser "útil" a la política catalana.

    Tot i això, el candidat de Cs tanca aquest divendres la campanya electoral admetent que mantenir la representació al futur Parlament seria una "heroïcitat". 

     
  • 10:35

    AGENDA | Roda de premsa de la candidata de Comuns Sumar a la Generalitat, Jéssica Albiach, a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). 

     
  • 10:25

    AGENDA | La cap de llista de la CUP, Laia Estrada, ofereix una valoració de l'actualitat política a Barcelona. 

     
  • 10:15

    AGENDA | El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, la portaveu del Partit Popular Europeu i número u de la llista a les eleccions europees, Dolors Montserrat, i Alejandro Fernández, visiten les Bodegues Torres a Pacs del Penedès.

     
  • 10:05

    AGENDA | Declaració del candidat de Junts+, Carles Puigdemont, al final de la campanya a Cotlliure. 

     
  • 09:50

    AGENDA | roda de premsa del candidat de Cs al 12-M, Carlos Carrizosa, organitzada per l'ACN a Barcelona. 

  • 09:35

    BLOC ELECTORAL | Les reaccions a l'OPA del BBVA a Banc Sabadell han centrat els missatges dels candidats, que coincideixen a rebutjar frontalment l'operació.

    Darreres hores que els partits fan servir per convèncer indecisos
  • 9:15

    ENTREVISTA ELECTORAL | Pere Aragonès (ERC): "No sé què volen Puigdemont i Illa per Catalunya".

     

     

    El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions del 12 de maig, Pere Aragonès, defensa que el "què" és més important que el "qui" després de les eleccions catalanes d'aquest diumenge: "Jo no sé què volen fer per Catalunya Puigdemont i Illa".

     
  • 8:30

    BLOC ELECTORAL | Darrer esforç dels candidats i candidates que celebraran els darrers actes abans del tancament d'aquest vespre.

     

    S'intensifiquen missatges dels caps de llista per mobilitzar els indecisos en les darreres hores de campanya
     
  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya del 10 de maig de 2024 a les eleccions catalanes del 12 de maig.  

     

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir de la campanya electoral pel 12-M.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz