Televisión

Retards a l'R2 de Rodalies per incidències al Garraf i al Vallès Oriental

  • Una avaria de senyalització provoca retards a l'R2-Sud i obliga a tallar durant una hora la circulació de trens

  • Un nou robatori de coure entre Mollet i Granollers també provoca incidències al tram nord de la mateixa R2

Roger Franco
3 min.

Una avaria de senyalització entre les estacions de Garraf i Sitges ha obligat a tallar aquest matí de dissabte la circulació en aquest tram de l'R2 Sud de Rodalies perquè els tècnics d'Adif reparessin la incidència. Des de primera hora, l'avaria ha provocat retards d'uns 30 minuts i ha fet falta tallar completament la circulació, tenint en compte que en aquesta via Adif està fent durant els caps de setmana unes obres que ja obligaven els trens a circular per una sola via. Renfe ha habilitat un tren llançadora entre Sitges i Sant Vicenç de Calders per derivar els passatgers cap a l'R4. També els trens regionals s'han desviat per l'R4.

En un comunicat, Renfe ha justificat que no fos possible establir un servei alternatiu per carretera al·legant que "no s'han trobat "busos ni conductors". Per això, recomana als viatgers l'ús de mitjans alternatius si s'han de desplaçar pel tram afectat.

A la mateixa línia R2, però en el tram nord, també s'han registrat retards de 30 minuts per un robatori de coure entre Mollet i Granollers Centre. Els trens han hagut de circular en via única en aquest tram, el mateix punt on divendres ja hi va haver una altra incidència d'aquestes característiques.

La cronologia de la demanda del traspàs de Rodalies: llarga, densa... i lenta.

La xarxa ferroviària de Rodalies també ha patit aquest dissabte afectacions a les línies R3, R4 i R7. En aquest cas pel retard en uns treballs de manteniment que Adif ha fet aquest dissabte a la nit a l'estació de Montcada Bifurcació. Això ha obligat els trens a circular per via única i el servei ha patit a primera hora retards d'entre mitja hora i una hora. Segons la companyia Renfe, a les 10 del matí només quedaven retards a l'R3.

Multa a Renfe per la incidència de l'estiu passat a Gavà

Durant tot el dia les xarxes socials han anat plenes de queixes dels usuaris no només per la suspensió del servei, sinó també per la nul·la informació oferta per Renfe a les instal·lacions, que feia impossible als viatgers saber quan podrien arribar a destí.

Precisament, aquesta setmana s'ha sabut que la Generalitat ha imposat una multa de 900.000 euros a Renfe per vulnerar els drets dels consumidors. Dels 900.000 euros de la sanció, 700.000 corresponen a l'expedient obert per l'avaria registrada a la línia R2 Sud a Gavà (Barcelona) el maig del 2023, que va provocar afectacions a la circulació de trens durant tres setmanes.

Segons fonts de l'Agència Catalana de Consum, que ha tramitat l'expedient, Renfe va efectuar "pràctiques comercials deslleials per acció o per omissió" perquè no va informar correctament els consumidors a l'hora de decidir si compraven bitllets per a la línia avariada. D'aquesta manera, conclou l'Agència, va cometre una infracció "molt greu" que genera "desconfiança" cap a la xarxa de transport públic.

Els altres 200.000 euros corresponen a parts iguals a les irregularitats detectades arran d'inspeccions efectuades a Tarragona i a la zona de les Terres de l'Ebre. Les inspeccions van revelar alteracions dels horaris i dels transports alternatius, punts d'atenció als clients tancats i trens anunciats com a directes que després s'aturaven a totes les estacions.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz