Televisión

Catalunya registra el dia més plujós des de novembre de 2021

  •  En algunes zones del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès, feia més de 3 anys que no plovia tant en un sol dia

  • Els Bombers han atès mig centenar d'avisos entre la tarda de diumenge i dilluns al vespre

Yael Carrasco | Sergi Loras
3 min.

Catalunya ha registrat el dia més plujós des del 23 de novembre de 2021. Abundants precipitacions a tot el territori han deixat imatges de carrers de gom a gom i rius que han experimentat una crescuda important. Fins a mitja tarda, el litoral nord i central ha estat el més afectat, situació que s'ha traslladat al sud cap al vespre.

Els Bombers van atendre 250 avisos a causa de la pluja, entre les 18:00 h i les 20:00 h d'aquest dilluns, la majoria provinents de la regió metropolitana sud. Des de diumenge a la tarda i fins al vespre de dilluns, s'ha comptabilitzat un total de 500.

A Terrassa ha col·lapsat la coberta del pavelló de Can Jofresa, en un incident que no ha causat ferits.

D'altra banda, Protecció Civil ha alertat que el tram final del riu Llobregat ha arribat al llindar d'alerta per la crescuda provocada per les pluges.

Al llarg del dia, l'estació de Viladecans ha recollit 121,7 mm de pluja fins a les 21 h. Segons ha confirmat el Meteocat, feia més de 21 anys que no plovia tant en un sol dia en aquest punt del Baix Llobregat, des del 09 d'octubre del 2002.

Crescuda de rius i rieres

Uns ruixats que s'han intensificat aquest dilluns i un temps inestable que ens acompanyarà al llarg dels pròxims dies. Hi ha hagut una crescuda de rieres, torrents i rius. El Llobregat i el Ter han multiplicat per 4 i 5 el seu cabal habitual, però s'ha anat normalitzant a mesura que passava la tarda.

A Terrassa l'aigua ha enfonsat aquest vespre una part del sostre del pavelló de Can Jofresa, sense que s'hagin registrat ferits. També s'ha desbordat la riera de Rubí, al Vallès Occidental.

En algunes zones del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès, feia més de 3 anys que no plovia tant en un sol dia.

Protecció Civil ja ha desactivat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya, un cop finalitzat l'espisodi de pluges.

Pluges més abundants

Des de divendres, el cel ennuvolat s'ha anat combinant amb forts ruixats. Les comarques on la pluja ha estat més abundant són les del nord-est. En concret, Espot, amb 177,3 litres per metre quadrat, Salòria que ha acumulat 140,4 i Boí, amb 104,2.

A Núria s'ha arribat als 97,6; a Espolla 79,7; a Navata 68,5; al Pont de Suert 59,1; i a Puig Sesolles 50,9, entre d'altres.

Petites inundacions

Tot plegat ha portat els Bombers a atendre 79 avisos en les últimes hores. Les actuacions han estat per petites inundacions, arbres caiguts a la via i cables que espurnegen.

Plou a tot Catalunya. Localment amb intensitat i abundància

Malgrat això, fins ara, no s'han reportat incidències destacables al telèfon d'emergències 112. Fins a les 7:00 h d'aquest dimarts, s'han fet 760 trucades pels aiguats; la majoria a les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès. Protecció Civil alerta de la crescuda del cabal del Besòs i el Ripoll a Santa Coloma de Gramenet i Montcada.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz