Televisión

Les pluges dels darrers dies donen treva a camps i rius

  • Un moment clau perquè la campanya del cereal d'hivern a Ponent pugui tirar endavant

  • Els pantans del Ter-Llobregat arriben al 20% i el conjunt de les conques internes remunten fins al 19,6%

Yael Carrasco | Mireia Alzúria | Olga Rodríguez
2 min.

L'episodi de pluges dels darrers dies fan respirar les reserves dels embassaments, que augmenten en gran manera. Les conques internes han remuntat fins al 19,6% en tan sols els últims dos dies. Així i tot, no és suficient encara per revertir la situació de sequera que s'està vivint a Catalunya.

Pel que fa als cinc pantans del sistema Ter-Llobregat, que abasteixen 202 municipis i una població de més de 6 milions de persones, han arribat de mitjana al 20%, quan un mes enrere estaven al 16,5% i, ara fa dos dies, al 18,9%.

El dia més plujós en dos anys i mig

Catalunya ha registrat aquest dilluns el dia més plujós des del 23 de novembre del 2021. Fins i tot, en algunes zones com el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès feia més de tres anys que no plovia tant.

Pluja molt esperada al camp

Les precipitacions també donen treva al camp, que pateixen per la sequera. Segons Unió de Pagesos (UP), és un bon moment perquè plogui perquè la campanya del cereal d'hivern tiri endavant i es pugui aspirar a tenir una collita raonable.

D'altra banda, el responsable del sector d'herbacis d'UP, Santi Caudevilla lamenta que les precipitacions hagin arribat tard en determinats conreus de secà, que ja estaven gairebé morts. Per tant, l'aigua caiguda serà insuficient per recuperar-los i tan sols contribuirà a l'aparició de males herbes, la qual cosa suposarà pèrdues per a la pagesia, que com a molt podran salvar únicament la meitat de la collita.

En alguns indrets van causar certes incidències. Per exemple, a Viladecans; el municipi on més aigua es va acumular. Els camps de patates no han pogut absorbir els 125 l/m² que han caigut en les darreres 24 hores i s'han inundat. Els agricultors temen que les collites es podreixin. Al Baix Llobregat no plovia així des de feia quatre anys.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz