Televisión

'Casa en flames’ dona el tret de sortida al BCN Film Fest més internacional

  • La 8a edició està marcada per les visites de Meg Ryan i l'homenatge a Yasujirô Ozu

  • La productora Sandra Tapia rep el premi a la productora catalana de l'any

Yael Carrasco | Agnès Batlle | Aurora Redón
3 min.

Els Cinemes Verdi de Barcelona han estat escenari aquest dijous de la primera jornada del BCN Film Fest més internacional. 'Casa en flames', del barceloní Dani de la Orden, ha donat el tret de sortida del festival. Una edició que té com a grans protagonistes l’actriu Meg Ryan, el director de cinema Richard Linklater i el clàssic Yasujirô Ozu

'La casa en llamas' inaugura la vuitena edició del BCN Film Festival

El BCN Film Fest compta enguany amb una setantena de projeccions entre les vuit seccions del certamen. Es podran veure 15 premières mundials, una europea, 20 espanyoles i 11 catalanes.

La directora de l'esdeveniment cinematogràfic, Conxita Casanovas, explica que es tracta d'un any en què els ha quedat una proposta molt rodona perquè han intentat garantir que cada pel·lícula "tingui el seu lloc". D'altra banda, remarca que el festival està en sintonia amb el moment actual perquè s’imposen les dones en la programació: “Aquest any podem parlar del despertar de les dones”.

‘Casa en flames’ inaugura el festival

L'encarregat d'inaugurar el festival ha estat el barceloní Dani de la Orden amb la seva comèdia dramàtica 'Casa en flames', on reflexiona sobre la idea "d'estimar-se malament". El film és protagonitzat per Emma Vilarasau.

'Casa en Flames' aixeca la 8a edició del BCN Film Fest als cinemes Verdi | Agnès Batlle

La història gira al voltant de la reunió d’una família un cap de setmana a la Costa Brava amb l’excusa de la venda de la casa familiar i com aquesta trobada treu a la llum “les arestes” que hi ha entre els seus membres. De la Orden assegura que el film reflexiona sobre el rebuig vers les persones que tenim més a prop, i també retrata el paper de les mares.

Sandra Tapia, productora catalana de l'any

La productora Sandra Tapia rebrà el premi 'Screen International Award for Catalan Producer of the Year'. El guardó l'atorga la revista britànica de cinema 'Screen International' a un productor de cinema català destacat de l'any.

En la seva trajectòria hi ha produccions com 'Robot Dreams', nominada en els premis Oscar aquest 2024, o 'As Bestas', que va rebre 9 premis Goya en 2023. La corresponsal a Espanya d''Screen International', Elisabet Cabeza, afirma que s'han decantat pel seu rol en la producció "en títols que tenen ressò internacional".

Meg Ryan, la clau del festival

Una de les visites destacades d'enguany és la popular actriu nord-americana Meg Ryan, que presenta a la gala el film ‘Lo que sucede después’, la segona pel·lícula que dirigeix la cèlebre.

Ryan torna al gènere que la va fer créixer. Una història d'amor sobre dos examants que dirigeix i coprotagonitza amb David Duchovny.

Ozu, un imprescindible

L'edició 2024 dedica un homenatge al cineasta japonès Yasujirô Ozu i projecta una dotzena de films del director. Destaquen títols com 'Cuentos de Tokio', 'Un albergue en Tokio' o 'Historia de un vecindario'. El cartell està precisament dedicat al seu film ‘Primavera tardía’ i a la seva musa Setsuko Hara.

Casanovas remarca que Ozu és un dels directors més importants de la història: “és el nostre homenatjat d’aquest any a la secció Imprescindibles, director d’una filmografia de capçalera”. Afegeix, a més, que “en aquest moment de tant soroll, pot ser un ‘relax’ per l’espectador”.

Cinema amb accent internacional

Entre les novetats, destaquen les incorporacions de 'Hit Man' de Richard Linklater; 'Daaaaaalí!' de Quentin Dupieux; 'Memory' de Michel Franco o 'Simple como Sylvain' de Monia Chokri.

Un altre dels plats forts és la projecció de 'La última sesión de Freud', protagonitzada per Anthony Hopkins; o 'Joan Baez: I am a noise', en aquest darrer cas acompanyada d'un col·loqui virtual amb la cantant nord-americana.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz