Televisión

Meg Ryan visitarà el BCN Film Fest per presentar la pel·lícula 'Lo que sucede después'

  • Es projectaran una setantena de films entre el 18 i el 26 d'abri

  • La directora Conxita Casanovas destaca que al festival s’imposen les dones en la programació

Maria Bosch
3 min.

Una de les visites destacades del BCN Film Fest 2024 serà la popular actriu nord-americana Meg Ryan, que presentarà el film ‘Lo que sucede después’. Enguany, el certamen dedicarà un homenatge al director japonès Yasujirô Ozu i projectarà una dotzena de films seus.

Meg Ryan visitarà el BCN Film Fest per presentar el film ‘Lo que sucede después’

Dues visites més són les de Vicent Perez, que actua i dirigeix ‘The edge of the blade’ i Paola Cortellesi, que presentarà 'Siempre nos quedará mañana'. La directora del BCN Film Fest, Conxita Casanovas, ha dit que el festival està en sintonia amb l'actualitat perquè s’imposen les dones en la programació: “Aquest any podem parlar del despertar de les dones”.

Es projectaran una setantena de films entre el 18 i el 26 d'abril a una desena d'espais culturals.

Meg Ryan, clau del festival

‘Lo que sucede después’ és la segona pel·lícula que dirigeix Meg Ryan. Casanovas ha explicat que tenia clar que l’actriu seria la clau del festival. Ryan torna al gènere que la va fer créixer, dirigint i coprotagonitzant, amb David Duchovny, una història d'amor que gira al voltant de dos examants.

Per la seva banda, Paola Cortellesi presentarà al certamen ‘Siempre nos quedará mañana’, una història ambientada a la Itàlia de postguerra centrada en la visió de la dona. La pel·lícula més taquillera de l'any a Itàlia.

També estarà al festival Vincent Perez, actor i director, per presentar ‘The edge of the blade’, una cinta que narra com els camins d’un mestre d’esgrima i el d’una feminista avançada al seu temps s’entrellacen al París del s. XIX. També s’ha programat ‘The monk and the gun’, representant de Bhutan per als Oscars.

Films a competició

La directora del certamen ha desgranat una part de la programació d’aquest any. De la Secció oficial a competició, ha anunciat ‘Hammarskjöld’ de Per Fly, un film que narra com el secretari general de la ONU, Dag Hammarskjöld, intenta aconseguir la pau durant la Guerra Freda.

També forma part de la secció ‘L’amour et les forêts’, de Valérie Donzelli, qui presenta un drama, protagonitzat per Virginie Efira, basat en la novel·la homònima d’Eric Reinhardt, que gira al voltant de la violència masclista.

Formen part també de la secció oficial ‘La gran escapada’, dirigida per Oliver Parker, i protagonitzada per Michael Caine en el seu últim paper, així com ‘Phantom youth’, en la qual narra la història de dues noies que busquen fer el seu camí en la societat kosovar, on la joventut ha estat oblidada.

Estrenes del BCN Film Fest

La programació del festival de cinema comptarà amb un total de 69 títols entre les vuit seccions del certamen. Es podran veure 15 estrenes mundials, una europea, 20 espanyoles i 11 catalanes.

Entre les novetats que s'han presentat estaquen les incorporacions de 'Hit Man' de Richard Linklater; 'Daaaaaalí!' de Quentin Dupieux; 'Memory' de Michel Franco o 'Simple como Sylvain' de Monia Chokri.

Un altre dels plats forts serà la projecció de 'La última sesión de Freud', protagonitzada per Anthony Hopkins; o 'Joan Baez: I am a noise', en aquest darrer cas acompanyada d'un col·loqui virtual amb la cantant nord-americana.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz