Televisión

Barcelona programa 200 activitats culturals per a la Copa Amèrica

  • La Regata Cultural té l'objectiu de fer partícip a la ciutadania barcelonina de la competició que s'acull durant l'estiu

  • Destaquen els dos concerts de la Clàssica a la Platja, amb Gustavo Dudamel i Ludovic Morlot

Yael Carrasco | Maite Boada
3 min.

Entitats, institucions i equipaments de Barcelona preparen almenys 200 activitats dirigides a la ciutadania, que es faran en paral·lel a la més important de les competicions de vela, la Copa Amèrica. El programa 'Regata Cultural' es posarà en marxa al juliol, tenint en compte que l'esdeveniment se celebra aquest estiu a la capital catalana i té una duració de 60 dies.

Maite Boada

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, compta amb propostes relacionades amb la música, les arts, el lleure, la gastronomia i l'oci, té l'objectiu de vincular els ciutadans a la competició però alhora, rellançar la imatge de la ciutat al món. Destaquen, a més, dos concerts de Clàssica a la Platja, de la mà del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori, dirigits sota les batutes de Gustavo Dudamel i Ludovic Morlot.

Una cita acompanyada de composicions emblemàtiques

Els repertoris dels concerts, que inicien un mes abans que la competició, l'11 i el 12 de juliol, seran un hoda als himnes de grans esdeveniments esportius i inclouran peces tan apreciades pel públic com l’últim moviment de la Novena Simfonia de Beethoven, l’ària Nessum dorma, l’O’Fortuna i el mític tema Barcelona, dels Jocs Olímpics de 1992.

També es farà una selecció de les composicions més emblemàtiques del conegut compositor John Williams. Durant la vetllada s’interpretaran peces de Superman, Jurassic Park, E. T., Star Wars, Harry Potter, etc. Una vetllada amb el mar de fons per gaudir tant en família com amb amics.

La Regata Cultural viurà moments singulars que combinaran art i emoció.

A l'escenari: l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida per Ludovic Morlot, i l’Orfeó Català, acompanyats de grans veus catalanes, i el Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu amb Gustavo Dudamel portant la batuta, solistes de renom internacional i altres músics coneguts.

La vela, sempre present

La costa barcelonina no només viurà l'exhibició més gran de patí de vela, sinó que moltes de les activitats estan enfocades en què la ciutadania pugui participar d'alguna manera en ella. De fet, hi ha previst promoure una lliga escolar i juvenil.

En paral·lel, el festival de cinema de referència en l’àmbit de la vela i la nàutica, SAIL IN, desembarcarà per primer cop a Barcelona amb un tour de 3 sessions al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Ple d'actuacions a l'estiu

El 15 de juny, el Port Vell acollirà la Gran Trobada d’Havaneres 'Barcelona cara al mar', que estrena escenari i format. I, des del començament de la Copa Amèrica, el Moll de la Fusta celebra el Race Village, amb actuacions programades durant el cap de setmana.

Una seixantena d'entitats, institucions i equipaments oferiran més de 200 activitats culturals.

També, i amb la voluntat d'arribar als més vulnerables, es faran diverses actuacions i tallers al llarg de l'estiu a residències de gent gran i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferirà una actuació gratuïta a l’Hospital del Mar.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz