Televisión

Dani Alves surt de la presó després de pagar un milió d'euros de fiança

  • L'exfutbolista es troba en llibertat provisional a l’espera que sigui ferma la sentència de 4 anys i mig de presó

  • L’Audiència de Barcelona va acceptar el recurs de l’exjugador i va considerar que no hi havia risc de fuga

Maria Bosch
2 min.

L'exfutbolista del Barça Dani Alves ha sortit aquest dilluns de Brians 2 després de pagar la fiança d'un milió d'euros que li demanava l'Audiència Nacional. Alves ha trigat cinc dies a reunir els diners, ja que des de dimecres s'esperava la seva sortida de la presó després de 14 mesos.

Dani Alves surt... i ara què?

Alves es troba ara en llibertat provisional a l’espera que sigui ferma la sentència de 4 anys i mig de presó per violar una jove en la discoteca Sutton de Barcelona. Se li han retirat els dos passaports i haurà de comparèixer cada setmana al jutjat. També té prohibit acostar-se o contactar amb la víctima.

Risc de fuga

Inicialment, l’Audiència de Barcelona va dictaminar que hi havia risc de fuga per part d'Alves, però finalment va acceptar el recurs de l’exjugador del Barça i va establir la llibertat provisional amb fiança.

Una decisió que la Fiscalia Provincial de Barcelona va recórrer divendres passat. A parer seu, es mantenen els motius pels quals es va adoptar la presó provisional i, de fet, considera que ara encara són més presents, atesa la condemna i els recursos del mateix ministeri públic i de l'acusació particular, amb sol·licitud de penes de fins a dotze anys de presó.

Advocada de la víctima: “justícia per a rics”

L’advocada de la jove violada per l’exfutbolista Dani Alves assegura que la posada en llibertat del jugador a canvi d’una fiança d’un milió d’euros suposa un precedent “perillós”, perquè pot fer pensar a la ciutadania que hi ha una “justícia per a rics” i una per a la resta.

Segons la lletrada Ester García, Alves ja va ser condemnat a una pena més baixa de la que li hagués tocat per haver pagat 150.000 euros, i ara pot esquivar la presó pagant un milió d’euros.

A més, això alentirà la tramitació dels recursos. Segons García, el risc de fuga és “evident”. La decisió de l’Audiència de Barcelona ha estat rebuda amb molta “indignació” per la víctima, que no l’entén.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz