Televisión
Cas Alves

La Fiscalia recorre la decisió del jutge de deixar Alves en llibertat sota fiança

  • L'Audiència de Barcelona va determinar que podria sortir de presó amb fiança d'un milió d'euros

  • El pare de Neymar es fa enrere i decideix no ajudar Alves amb els diners de la fiança

RTVE Catalunya
3 min.

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha recorregut l'acord per deixar en llibertat sota fiança l'exjugador del Barça Dani Alves, mentre no sigui ferma la sentència.

A parer seu, es mantenen els motius pels quals es va adoptar la presó provisional i, de fet, considera que ara encara són més presents, atesa la condemna i els recursos del mateix ministeri públic i de l'acusació particular.

Cap de setmana a la presó

L'exfutbolista Dani Alves haurà de passar tot el cap de setmana a Brians II després que no hagi pogut reunir el milió d'euros de fiança que li demanava el jutge per poder sortir en llibertat provisional. Ha tingut tres dies per poder fer-ho, però finalment haurà de ser aquest dilluns.

Tot plegat, a l'espera que sigui ferma la sentència que el va condemnar a quatre anys i mig de presó per violar a una jove en una discoteca de Barcelona i que es resolguin els recursos de les parts.

En una resolució, l'Audiència de Barcelona permet a Alves sortir de la presó si paga la fiança, amb l'obligació de lliurar els seus dos passaports (espanyol i brasiler), no sortir d'Espanya i comparèixer setmanalment davant el tribunal. A més, prohibeix a l'exfutbolista acostar-se a menys de mil metres de la víctima, ja sigui del seu domicili, el seu lloc de treball i qualsevol altre lloc que pugui freqüentar, així com comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà.

Menys risc de fuga, segons el tribunal

La secció 21a de l'Audiència de Barcelona va celebrar el dimarts una vista per a resoldre la petició d'Alves de sortir en llibertat, al que es van oposar la Fiscalia i l'acusació particular, per entendre que persistia el risc de fugida donada la seva elevada capacitat econòmica.

La defensa de l'esportista va sol·licitar que fos excarcerat mentre que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) resol els recursos contra la sentència que ho va condemnar a quatre anys i mig de presó per violar a una jove en el bany de la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 30 de gener de 2022.

Finalment, l'Audiència de Barcelona ha accedit a la petició de l'exjugador del Barça. El tribunal argumenta que, després de la condemna a quatre anys i mig de presó imposada a l'acusat, s'ha "minorat" el risc de fugida vinculat a la gravetat de la pena i, encara que admet que "persisteix" cert perill, aquest pot ser "contrarestat" amb altres mesures, com la fiança imposada i la prohibició de sortir d'Espanya.

Per contra, un dels tres magistrats de la sala ha discrepat del criteri de la majoria i ha emès un vot particular en el qual considera que s'hauria de mantenir a Alves en la presó, perquè el risc de fugida "no solament s'han confirmat, sinó que s'ha reforçat" amb la condemna i la possibilitat que aquesta augmenti quan es resolguin els recursos.

El pare de Neymar s'aparta

Neymar da Silva, pare de l'exjugador del Barça Neymar Jr., va anunciar aquest dijous a través de les xarxes socials que no ajudaria Alves. En un principi havia transcendit que el pare de Neymar contribuiria a aconseguir la quantitat, després que ja ho fes amb la indemnització de 150.000 euros que la defensa d'Alves va entregar a la víctima, però ha afirmat que en aquell moment no hi havia vincle amb cap procés, a diferència d'ara. "Espero que en Daniel trobi amb la seva família les respostes que busca. Per a nosaltres l'assumpte ha acabat", ha afirmat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz