Televisión

El 75% dels pisos de l'illa de l'edifici esfondrat a Badalona, apuntalats

  • El balanç un cop finalitzades les inspeccions és de 315 habitatges amb puntals i 6 blocs desallotjats amb risc de col·lapse

  • L'Ajuntament avisa que caldrà fer obres en els habitatges que hagin modificat elements que posin en perill l'estructura de l'edifici

Yael Carrasco
2 min.

Finalitzen els treballs d'inspecció dels habitatges de la mateixa illa que l'edifici esfondrat a Badalona amb el 75% de pisos amb puntals. 315 dels 420 habitatges que es troben als carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc s'han hagut d'apuntalar.

El balanç també deixa 6 edificis desallotjats des que col·lapses un bloc de pisos al mes de febrer acabant amb la vida de tres persones.

L'Ajuntament assegura que hi havia un "gran risc de col·lapse" i que preveuen que, provisionalment, els veïns dels edificis números 5 i 7, dels primers a evacuar-se, retornin a les seves cases. Una mesura circumstancial fins a tenir els informes de les inspeccions i es decideixi una solució. "Hem pogut salvar vides", afirma el tinent d'alcalde de Territori, Daniel Gràcia.

D'altra banda, adverteix als veïns que caldrà fer obres particulars en els habitatges que hagin modificat elements que posin en perill l'estructura de l'edifici.

En procés de retorn

La prioritat del consistori és que els veïns que han estat desallotjats en les darreres setmanes puguin tornar a casa. És per això que en els pròxims dies es preveu la substitució dels puntals dels Bombers als blocs 5 i 7 del carrer Canigó per instal·lar-hi bigues de fusta.

Els primers desallotjaments es van produir al febrer quan es va ordenar evacuar els edificis 7 (dia 14), 11 (dia 20) i 5 (dia 21) del carrer Canigó. Més endavant, al març, es va produir el desallotjament de dos blocs més del carrer Ausiàs Marc, els números 116 (dia 1) i 118 (dia 6).

Edificis més afectats

Segons ha dit el consistori, l'edifici 116-118 és el que està en pitjors condicions de tota l'illa, a banda del número 9 del carrer Canigó que va col·lapsar i del bloc 11 que es tracta de la mateixa unitat que l'esfondrat.

Pel que fa al número 9, que continua judicialitzat, l'Ajuntament ha obtingut autorització judicial per poder-hi accedir divendres a fer-hi una inspecció "exhaustiva". Als tècnics els acompanyaran Bombers i Mossos d'Esquadra.

Solució global

Amb tot, el tinent d'alcalde explica que s'està valorant la situació, a falta de la resolució final dels informes tècnics. De moment, les xifres inviten a pensar que la solució definitiva dels diferents edificis haurà de ser global.

També adverteix als veïns que si han fet obres que han incidit en l'estructura de l'edifici, hauran de pagar les modificacions que siguin necessàries per mantenir l'immoble fora de perill.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz