Televisión

La Generalitat assumirà més de la meitat dels costos per estudiar la situació del carrer Canigó de Badalona

Maria Bosch
2 min.

La consellera de Territori, Esther Capella, ha anunciat que la Generalitat assumirà els costos d'"una part important dels recursos" per a estudiar la situació dels 420 blocs de pisos dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc de Badalona. Ho farà a través d'un conveni amb l'Ajuntament.

L'objectiu és redactar un informe amb la participació dels col·legis professionals. En funció dels resultats, es decidirà què fer i es marcarà el calendari per dur a terme les accions, segons ha explicat l'alcalde de la ciutat, Xavier Albiol. Capella s'ha reunit aquest dilluns a Badalona amb l'alcalde i el vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón.

Més de 70 veïns desallotjats

Continuen les inspeccions als edificis de l'àrea propera a l'edifici esfondrat el passat dimarts 6 de febrer, on van morir tres persones. Fins ara, s'han fet inspeccions en profunditat als edificis 5, 7 i 11, els edificis desallotjats, i en altres quatre: dos del carrer Canigó i dos del carrer Ausiàs Marc, però en aquests últims les esquerdes són superficials i els veïns no han estat desallotjats.

En total, més de 70 veïns s'han quedat sense poder accedir a casa seva. L'Ajuntament de Badalona està atenent 20 veïns que han demanat allotjament, ja que la resta han pogut quedar-se a casa de familiars o amics. 

Ara, s'està pendent de signar el conveni conjunt entre la Generalitat, l'Ajuntament i col·legis professionals per fer una diagnosi d'aquests 22 edificis. Se sumarà a l'anàlisi que ja fa l'empresa de l'Ajuntament des de dilluns 19. En funció d'això, es veurà quines accions es prenen.

Els veïns, molestos

Alguns veïns destaquen que només se'ls va oferir d'entrada allotjament per dos dies, si bé Albiol ha destacat que farien tot el que correspongués, en tractar-se d'una emergència. Els més afectats són els del bloc número 9, que es va ensorrar. Aquest mateix dilluns preveuen celebrar una trobada per buscar un advocat que els representi de manera conjunta.

Pel que fa als veïns del número 11, aquest dilluns també estava previst que hi poguessin entrar a recollir pertinences, però l'estat de les esquerdes comporta que s'hagi d'apuntalar per assegurar-ne l'estructura en uns 8 pisos. Quan això passi, es tornarà a programar l'accés als habitatges.

D'altra banda, dimarts l'empresa especialista inspeccionarà, conjuntament amb tècnics municipals, les cobertes dels edificis situats als carrers Canigó i Ausiàs March, un cop s'han visualitzat les imatges captades des de l'aire amb un dron de la Guàrdia Urbana.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz