Cataluña
Prediccions estacionals

Com serà la primavera meteorològica?

  • Unanimitat pel que fa a les temperatures dels models centreeuropeu (ECMWF) i nord-americà (NOAA)

  • Les prediccions europees preveuen una primavera més seca que les americanes, més optimistes amb les pluges

MAX CAIXÀS VICENS
2 min.

El passat divendres 1 de març va començar la primavera meteorològica, la segona estació més plujosa després de la tardor. Aquesta durarà fins a l’últim dia del mes de maig. Ara bé, enguany serà així? Què diuen les prediccions per març, abril i maig?

El març, 'marçot'?

Comencem pel mes actual. Segons les prediccions del model centreeuropeu, el març continuarà amb la tendència dels últims dies i podria acabar sent molt plujós al vessant atlàntic i amb temperatures que mantindrien la tònica dels últims mesos, més càlids de l’habitual. Les prediccions de l'agència nord-americana NOAA van en la mateixa línia, amb les pluges normals i, fins i tot, superiors a l’àrea del Pirineu, on podria seguir nevant.

Predicció del mes de març de la NOAA

A l'abril, tindrem aigües mil?

Pel següent mes, les prediccions mantenen la tendència càlida i normal pel que fa a precipitacions. De fet, els models americans ho tenen bastant clar i aposten per un mes més càlid i, fins i tot, més humit de l’habitual a gran part del centre i oest peninsular, així com al Pirineu i a l'interior de Catalunya.

Predicció del més d'abril del ECMWF

Predicció del més d'abril de la NOAA

I al maig, cada dia un raig?

Probablement, canviïn les prediccions al llarg d'aquestes setmanes, però de moment les diferents fonts es contradiuen: el ECMWF preveu un maig més sec de l’habitual a tot Catalunya i, per no perdre el costum, amb temperatures superiors a les habituals. Ara bé, la NOAA preveu un maig passat per aigua. És més, les seves prediccions són optimistes i apunten que podria ser més plujós del normal al nord-est peninsular i, per tant, a Catalunya. I això seria molt bona notícia per afrontar les altes temperatures de l’estiu i potser ajudaria a revertir la sequera.

Predicció del mes de maig del ECMWF

Predicció del mes de maig de la NOAA

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz