Cataluña
Educació

Quins són els principals reptes d'Anna Simó al capdavant de la conselleria?

  • Refer els ponts amb la comunitat educativa i els docents serà un dels seus principals deures com a consellera

  • USTEC demana ''diàleg i negociació'' a la nova consellera d'Educació

David Gallach
3 min.

Anna Simó té diversos deures pendents en la seva agenda com a consellera d'Educació. El principal, refer els ponts amb la comunitat educativa i amb els sindicats després de l'etapa tensa viscuda sota el lideratge de Gonzàlez-Cambray. Des del sindicat majoritari USTEC-STEs celebren aquest canvi.

La portaveu Iolanda Segura en una entrevista al Cafè d'Idees ha demanat ''un canvi en el replantejament en les mesures que s'han implementat''. Considera que amb l'anterior titular del Departament no hi ha hagut ''diàleg i negociació'' i que no s'ha tingut en compte a la comunitat educativa. Per això, demanen a Anna Simó que tingui en compte aquestes reivindicacions.

L'Affac (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya) també celebrava el relleu de Gonzàlez-Cambray per Simó. La directora de l'Affac, Lidón Gasull, destacava la importància de que hi hagi consens i estabilitat en el sistema educatiu a la vegada que esperava recuperar el diàleg amb la consellera Simó.

El mandat de Gonzàlez-Cambray ha comptat amb 9 vagues i mobilitzacions al llarg del curs passat. Un fet que visibilitza el profund malestar del col·lectiu amb l'anterior titular d'Educació.

Més enllà del diàleg

A banda de recuperar el diàleg i la bona sintonia amb els docents i els sindicats, Anna Simó té al capdavant diversos fronts oberts a la conselleria:

Ple Monogràfic ajornat

La remodelació de l'executiu català ha provocat l'ajornament d'un ple monogràfic sobre Educació previst per aquest dimarts 13 de juny. S'ha acordat per majoria després del relleu del fins ara conseller Josep Gonzàlez-Cambray per Anna Simó. El grup que ha impulsat el debat, Junts, ha estat d'acord en no fer-lo aquesta setmana com estava previst i deixar-lo per d'aquí a 15 dies, coincidint amb el ple del 27, 28 i 29 de juny.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz