Cataluña
Calendari escolar

Comença la preinscripció escolar del curs 2023 - 2024

David Gallach
2 min.

Aquest dilluns ha començat el termini per la preinscripció escolar per al curs 2023-24 per als alumnes que faran segon cicle d'educació infantil, de 3 a 6 anys, i primària, de 6 a 12 anys. Els criteris de prioritat generals són tenir germans o germanes ja escolaritzats al centre, si el centre i el domicili familiar estan a la mateixa zona educativa o bé si els pares o tutors hi tenen la feina aprop, al marge dels criteris que depenen de les condicions de l'alumne o de la seva família.

Les famílies poden presentar les sol.licituds des d'aquest dilluns i fins el dia 20 de març, al web del Departament d'Educació i poden obtenir informació o ajuda per formalitzar la pre inscripció a les oficines municipals d'escolarització, als ajuntaments de cada població o als webs de cadascun dels centres educatius.

Dimecres, l'educació secundària

Dimecres s'obrirà el termini per a la presentació de sol·licituds de l'educació secundària. Per últim serà el torn del Batxillerat, que s'haurà d'esperar fins el mes d'abril, concretament, el dia 19.

Pla de xoc contra l'abandonament

La Fundació Bofill reclama un pla de xoc contra l'abandonament escolar que permeti situar-lo, en el termini d'una legislatura, per sota del 10%.Actualment se situa en el 16,9%, per sobre de la mitjana espanyola, 13,9%, i de l'europea, 9,7%. La Fundació Bofill proposa un pla per lluitar contra aquesta problemàtica que passa per identificar l'alumnat amb major risc, cobrir amb ajuts i beques les necessitats d'aquests joves o afavorir una millor orientació a l'educació secundària.

Pla de xoc contra l'abandonament escolar | Mar García

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz