Cataluña
L'entrevista

Xavier Trias: "No faré pactes contra natura"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'alcaldable de Trias per Barcelona defensa que sigui alcalde el líder de més votat: "Si no guanyo, me n'aniré a casa"

  • Xavier Trias aposta per un impulsar un pacte sobre l'habitatge entre partits pels pròxims 30 anys

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

L'alcaldable de Trias per Barcelona i Junts per Barcelona, Xavier Trias, defensa que sigui alcalde el líder de la força més votada en les pròximes eleccions municipals del 28M: "Jo em votaré a mi mateix. Si Collboni guanya les eleccions, serà alcalde".

Trias ha assegurat que no farà "pactes contra natura": "No faré el que va fer Collboni amb Valls per impedir que fos alcalde el Sr. Maragall". En aquest sentit, l'alcaldable deixa els pactes per governar, en segon lloc: "La primera fase és ser alcalde. Sense majoria suficient, l'endemà has de plantejar-te si pots governar amb minoria o buscar una majoria, que és el que jo faré".

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, el candidat a l'alcaldia de Trias per Barcelona descarta participar una aliança per evitar que Colau sigui alcaldessa si guanya les eleccions. "Si no guanyo, me n'aniré a casa. No té sentit", ha insistit, criticant Jaume Collboni per haver fet alcaldessa Ada Colau el 2019, en referència al pacte que van tancar amb Manuel Valls, sense que Colau hagués guanyat les eleccions: "És molt fort. És una política bastant bruta", ha afegit.

Trias: "Les superilles no existeixen"

Trias afirma que les superilles no existeixen i que Ada Colau fa "eixos verds" que converteixen els carrers de Barcelona en "carrers de primera i de segona": "Són una gran mentida de la Sra. Colau".

En aquest sentit, sosté que en aquests carrers s'acabarà generant gentrificació i s'apujaran els preus: "No ho veig molt progre, és sorprenent que no es faci la cobertura de la ronda de Dalt, que és el que demanava la gent".

Xavier Trias qüestiona un dels arguments a favor de la creació de les Superilles: les dades de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que indiquen que ha baixat la contaminació a la ciutat un 30%: "Són dades enganyoses si no especifiquen res més. Ha baixat l'NO2, però no han disminuït les partícules, que són les que creen els problemes".

Trias argumenta que caldran nous hotels a la Sagrera

L'alcaldable de Trias per Barcelona defensa la creació d'activitat econòmica com la manera de lluitar contra la pobresa: "Si el que planteges és reduir-la no acabaràs amb la pobresa". En aquesta línia, destaca la indústria, el comerç o el turisme com a valors juntament amb els serveis, la sanitat l'educació i la cultura: "Tot això fa un conglomerat. Tu com a alcalde tens l'obligació de donar-hi suport. Si creus que has d'anar contra aquests, que diu Colau 'els poderosos' t'equivoques".

Trias creu que calen nous hotels a la ciutat perquè hi ha un problema de qualitat, però que hi ha zones on en faltaran segur, i indica l'entorn de la nova estació de la Sagrera: "Creure que a la Sagrera no hi hagi hotels, no ho entenc. Al Raval, ho podríem discutir".

Trias reclama un pacte d'habitatge amb partits a 30 anys

Trias qualifica "d'escàndol" que s'hagi transformat la ciutat des dels JJOO sense haver fet habitatge públic de lloguer assequible i el poc que "s'ha fet s'ha venut", segons ell: "Ho han fet governs del PSC amb Iniciativa. Vostè que és tan progre, ha fet això. És al·lucinant".

Si guanya, Trias assegura que aplicarà la nova llei d'habitatge perquè Barcelona és una àrea "tensionada": "Estem en contra de la llei perquè envaeix les competències de la Generalitat".

I reclama un pacte a 30 anys entre tots els partits que tenen representació per planificar habitatge públic com s'ha fet amb el model sanitari.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz