Cataluña
Entrevista

Ada Colau: "Collboni ha fet un gir a la dreta"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'alcaldable de Barcelona En Comú critica la sortida de Collboni del govern municipal a uns mesos de les eleccions

  • Colau no descarta "un possible pacte de dretes insòlit" després del 28M

Cafè d'idees - RTVE.cat
3 min.

L'alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, titlla de "frivolitat" i "sobreactuació" la sortida de l'actual alcaldable pel PSC, Jaume Collboni del govern municipal fa uns mesos per presentar la seva candidatura a Barcelona, i assenyala el seu "gir a la dreta". Colau considera que no serà honest fer veure que algú pot governar sol "més enllà de la investidura" i argumenta que caldran acords de govern: "Si jo quedo primera m'avalen aquests quatre anys i que he aconseguit que PSC i ERC hagin anat junts per fer polítiques progressistes".

O el seu model o el de Xavier Trias

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Colau ha carregat contra Jaume Collboni i l'acusa de fer un gir a la dreta: "Mira que hi ha coses a fer, educació, d'ajuts socials, cultura, transformació moltes urgents i ell ha posat l'aeroport que sap que ens allunya".

Colau afirma que Collboni no ha descartat un pacte amb el candidat de Junts, Xavier Trias, i que el PP s'ha ofert a afegir els vots: "Les municipals decidiran entre dos models, el meu o el de Xavier Trias".

Colau diu que Barcelona és una ciutat d'esquerres i que mai farà un acord de govern amb Junts o la dreta i reclama al PSC que també ho descarti "amb la mateixa contundència": "Em presento per últim cop per ser alcaldessa i liderar un govern progressista amb acords només amb ERC i el PSC".

Colau aposta per més mesures per fer front al canvi climàtic

L'alcaldable de Barcelona En Comú reclama actuar de pressa per fer front al canvi climàtic que suposarà onades de calor i diu que els científics demanen anar més ràpidament: "Venim de molts anys on l'administració no han fet els deures. S'ha d'actuar ràpid".

Colau vol continuar ampliant les zones verdes per pacificar el trànsit i promoure més vida comunitària i recorda que el trànsit s'ha reduït al carrer Aragó dels 350.000 a 280.000 vehicles: "A tot l'Eixample baixen els nivells de contaminació i soroll, però ho fem a tot arreu, al carrer de Sants, la Marina, Gran de Sant Andreu o Meridiana".

Colau diu que a peu de carrer rep molt suport dels veïns quan veuen les obres acabades, i defensa la seva estratègia al·legant que també ho fan altres grans les ciutats europees davant l'evidència científica.

L'alcaldessa rebutja la proposta d'ampliació de l'aeroport de Barcelona, prioritària pel candidat del PSC, i la titlla de "mesura del passat": "Vol dir 20 milions de turistes més, que no hi caben".

Colau defensa el resultat de les polítiques d'habitatge

Colau defensa que l'Ajuntament de Barcelona ha marcat un punt d'inflexió en les polítiques d'habitatge amb la creació d'un parc públic que diu és el més gran de l'Estat: "Barcelona en fa més -d'habitatges públics- que la Generalitat a tot Catalunya, és una situació greu de deixadesa".

En aquesta línia, afegeix que la nova llei d'habitatge aprovada pel govern central permetrà regular el preu dels lloguers: "Quan es publiqui al BOE Barcelona aplicarà amb celeritat el topall als lloguers".

Colau avala augmentar l'edificabilitat

Colau defensa acords amb els promotors i avala augmentar l'edificabilitat "en alguns casos i en avingudes grans", si bé descarta de totes totes construir gratacels a la ciutat.

Colau també acceptaria convertir en habitatges els baixos que estiguin allunyats dels eixos comercials per adaptar-los a gent gran o amb dificultats de mobilitat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz