Cataluña
L'entrevista

Eva Parera: "Aquí hi ha un comunisme de manual"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'alcaldable per Barcelona per Valents assegura que les institucions estan en mans de governs "antisistema"

  • Parera proposa revertir els eixos verds de Barcelona, millorar la seguretat i desincentivar "la subvenció" de les ocupacions

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

L'alcaldable per Barcelona i presidenta de Valents, Eva Parera, critica el comunisme que, diu, impera al consistori de la capital catalana: "S'estan sobrepassant moltes línies vermelles. Hi ha un comunisme de manual".

Parera compara la situació amb Veneçuela "on el govern intervé els preus o els pisos. Això és Veneçuela" i defensa que el seu eslògan 'Barcelona grande otra vez' que fa referència a l'expresident dels Estats Units, Ronald Reagan: "Penso més en Reagan que als vuitanta estava en una situació similar a la d'avui, amb un comunisme que avançava a grans passos".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Parera assegura que les institucions estan en mans de governs anticapitalistes. Acusa el candidat pel PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que els socialistes pacten amb llistes amb terroristes, en referència a Bildu i diu que ERC comparteix objectius amb la formació abertzale.

La candidata de Valents afegeix que el PSC ha deixat fora de les institucions als catalans constitucionalistes i assenyala a ERC i Bildu de voler destruir Espanya: "Com un president d'Espanya pot pactar amb algú que vol destruir Espanya?". Parera també acusa Junts d'incloure en les seves llistes a presos condemnats de Terra Lliure: "És exactament el mateix que a Bildu. La manca de moralitat és exactament la mateixa".

Revertir els eixos verds i el model de Superilles

L'alcaldable de Valents per Barcelona veu la promesa d'Ada Colau de més eixos verds com "més caos per la ciutat de Barcelona" i, per això, proposa revertir-los i juntament amb el model de Superilles. Concretament, Parera proposa revertir la conversió del Carrer Consell de Cent per les pèrdues que suposa pel comerç o la mobilitat: "Encara som a temps. El futur és molt pitjor si no ho fem".

Sobre l'ocupació: "No existeix el dret a cometre un delicte"

La candidata de Valents reclama defensar el dret a la propietat que està a la Constitució i respon les declaracions de la candidata de la CUP, Basha Changuerra, defensant el dret a ocupar un habitatge buit, per una família necessitada: "No existeix el dret a cometre un delicte".

En aquest sentit, Parera acusa el Govern de la Generalitat d'haver entregat el país als partits antisistema i posa al mateix sac la CUP, Bildu, ERC i Junts.

Parera: "La mobilitat dona vida"

Sobre el model de mobilitat a la ciutat, Parera defensa els cotxes que circulen per la ciutat perquè "és gent que el necessita. La mobilitat dona vida". Parera recorda que la Zona de Baixes Emissions està anul·lada per un tribunal i creu que no té a veure amb la lluita per abaixar la contaminació.

L'alcaldable planteja convèncer i ajudar a la gent a tenir un cotxe menys contaminant i proposa un pla a favor de les motos, que tregui cotxes dels carrers, el canvi de vehicles per un de gas o elèctric i construir parcs dissuasius.

Reclama més Policia Nacional i Guàrdia Civil

La candidata de Valents a Barcelona reclama més Policia Nacional i més Guàrdia Civil a la ciutat perquè "arriben on no arriben els Mossos" com la Interpol o la persecució de cèl·lules gihadistes: "Si tenim la sort de tenir tants cossos policials, que vinguin. Aquí no se'ls fa sentir benvinguts, se'ls diu forces d'ocupació, els volen expulsar de Via Laietana".

Parera diu que no està d'acord amb com el titular de seguretat de la ciutat de Barcelona, Albert Batlle, està gestionant la seguretat i l'acusa de tenir "aparcats" els cotxes de la Guàrdia Urbana: "No tot és culpa de l'ajuntament, també de la Generalitat. Hi ha una greu problemàtica amb armes blanques, destrals, tenim morts, bandes de multireincidents, menors no acompanyats".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz