Cataluña
L'entrevista

Basha Changue: "No investiríem cap força de dretes, això inclou el PSC"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'alcaldable de la CUP ha reivindicat el dret a l'ocupació

  • Changue creu que el relat de la inseguretat és "interessat" per part de partits i mitjans que l'"alimenten"

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La diputada i alcaldable a Barcelona de la CUP, Basha Changue, dona per fet que entraran al consistori i que els seus vots seran claus per envestir un alcalde d'esquerres. Assegura que no investiran a cap força de dretes, incloent-hi el PSC: "Trias, Collboni, Colau i Maragall defensen el mateix model de ciutat".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Basha Changue considera que la inseguretat a Barcelona està sobredimensionat interessadament per part de partits polítics i mitjans de comunicació "que l'alimenten" i posa d'exemple el cas de les persones racialitzades que diu, se senten insegures amb més policies al carrer: "Les persones no blanques no ens sentim més segures, evidentment no, per perfilació ètnica, quan hi ha més policia som criminalitzades".

Changue defensa l'ocupació d'un pis "que estigui buit i que sigui una necessitat"

La candidata de la CUP a Barcelona defensa el dret a l'ocupació de pisos buits si hi ha una família necessitada d'habitatge per no permetre "que la propietat privada passi per sobre del dret a tenir un sostre".

Changue afirma que els particulars a qui els han ocupat els pisos representen una "ínfima part" de les ocupacions i que se sobredimensionen les dades. En aquest sentit, proposa un referèndum a la ciutat per delimitar en quines condicions fer expropiacions: "La llei té mecanismes. La necessitat que els pisos de grans tenidors i fons voltors que no s'estan ofertant siguin expropiats".

Cap al decreixement turístic: "Que no arribin turistes"

Una de les propostes de la CUP a Barcelona passa per un decreixement turístic limitant els vols i els creuers. Changue argumenta que cal planificar-ho "en el temps" i es vagi cap al decreixent del turisme a la ciutat: "Que no es pugui absorbir més turisme, que no arribin turistes, l'economia s'ha de moure en altres àmbits".

La candidata de la CUP a Barcelona defensa un model de ciutat "que no primi el turisme per sobre de la dignitat de la vida de les veïnes".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz