Cataluña
L'entrevista

Òscar Camps: "Europa deixa que el mar faci la feina bruta"

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El fundador i director d'Open Arms, Òscar Camps, critica la "inacció deliberada" de la Unió Europea (UE) i els països de la frontera sud per evitar els naufragis al Mediterrani: "S'han de llançar al mar, de la manera més arriscada. Europa deixa que el mar faci la feina bruta".

En aquest sentit, el director d'Open Arms ha assenyalat que Frontex i Europa són coneixedors de què passa al Mediterrani amb els naufragis, però no actuen, i que la UE "no és solidària" amb els països la frontera sud.

Camps critica la política migratòria de Sánchez i la compara amb la de Meloni

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4 amb Gemma Nierga, creu que les polítiques migratòries del president Pedro Sánchez i el ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska no disten de les que fa la presidenta italiana Georgia Meloni, sinó que només canvia el discurs.

El fundador i director d'Open Arms s'ha mostrat desconfiat que la presidència europea de Pedro Sánchez porti avenços pels migrants que arriben a Europa per mar. Per Òscar Camps la política migratòria espanyola és equiparable amb la de l'extrema dreta d'Itàlia.

Creu que si Vox arribés al govern espanyol, no notaríem massa diferències amb la política migratòria, perquè "no es pot fer més mal".

I explica que ha demanat moltes vegades poder parlar amb el president Sánchez: "Tinc la certesa que li ha arribat el meu missatge. No ha volgut parlar. És molt incòmode tenir-me davant. No em pot dir el mateix que als electors".

Camps reclama que es compleixin els convenis internacionals

Camps ha fet una crida a complir amb els convenis internacionals i els drets humans per les persones que decideixen llançar-se a la mar per arribar a Europa i per acabar amb les morts al sud d'Europa, perquè "no cal que morin per una decisió política".

"Trigarem anys, però algú s'haurà d'asseure al Tribunal de la Haia", creu, a causa dels incompliments "deliberats". I assenyala que hi ha una "una campanya de descrèdit internacional" a Open Arms, quan judicialment no hi ha hagut "res": "És una fanfàrria per generar un corrent d'opinió i dubtes a la gent".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz