Televisión
L'entrevista

Antoni Cañete: "Necessitem un Govern fort, amb pactes o eleccions"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El president de PIMEC reclama al Govern i al Parlament que prioritzi els pressupostos per sortir de la crisi actual

  • Antoni Cañete proposa un "pacte de productivitat" en comptes d'un pacte de rendes: "Indexem la pujada de salaris a la productivitat"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El president de PIMEC, Antoni Cañete, considera que caldran eleccions a Catalunya si no s'aconsegueix mantenir el govern amb pactes i consensos i, així, tenir un govern estable amb lideratges i valentia per afrontar la situació actual: "Veure al president demanant perdó ens indica molt de la situació".

En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, Cañete ha valorat que la crisi del Govern "passa en el moment menys oportú" quan més es necessita un "govern fort": "Fem una crida a la responsabilitat, no estem donant una bona imatge". Afegeix que la crisi de Govern del darrer any és pitjor que la crisi de la Covid per a l'economia.

Cañete admet que coneix personalment al vicepresident Jordi Puigneró, destituït aquest dimecres pel president Pere Aragonès: "Vam parlar molt d'infraestructures, de digitalització i va ser un conseller que va treballar molt amb molt bona interlocució".

"No ens mereixem aquesta situació"

El president de la patronal de la petita i mitjana empresa reclama al Govern i al Parlament aprovar els pressupostos que permetin sortir de la situació de crisi actual: "La ciutadania no ens mereixem aquesta situació".

Cañete afirma que un país sense pressupostos no pot funcionar i insta les institucions de Catalunya a prioritzar la confecció dels comptes de la Generalitat pel 2023.

Augment de salaris, beneficis i pacte de productivitat

Antoni Cañete assegura que si s'han d'apujar els salaris el 10% que puja la inflació, moltes empreses haurien de tancar. Es basa en les dades d'una enquesta recent de PIMEC en la qual s'alertava que el 25 % de les PIMES perden diners "només aixecar la persiana".

Denuncia que els costos de l'energia ha passat a suposar un 5 % dels beneficis a un 15 % el 2022. Cañete ha reclamat fer un pacte de productivitat: "Els salaris han de pujar, però l'hem d'indexar a la productivitat".

"L'impost de Patrimoni és injust"

Amb relació al debat sobre l'impost de Patrimoni, segons el líder de PIMEC, "els territoris" apliquen la política de competitivitat incentivant l'eliminació d'alguns impostos, però afegeix que aquesta competitivitat "ha de ser justa".

Cañete qualifica l'Impost de Patrimoni com un impost injust, "perquè es paga dues vegades, és un doble impost". Moltes pimes, diu Cañete, són empreses familiars que es veuen afectades per l'impost de Patrimoni i el de transmissions: "Tinguem una visió d'inversió. En lloc de cobrar l'impost, compensar-lo amb inversions en actius, en llocs de treball".

Cañete respon als sindicats CCOO i UGT i ha anunciat que la PIMEC també es planteja una mobilització

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz