Televisión
L'entrevista

Javier Pacheco: "Un referèndum ara mateix no seria la solució"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El secretari general de CCOO a Catalunya aposta per "recuperar consensos" per resoldre el conflicte català

  • Javier Pacheco creu que l'esquerra està "badant" amb el "debat ideològic" dels impostos

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, sosté que actualment un referèndum no és la solució al conflicte polític a Catalunya i aposta per "recuperar consensos": "Un referèndum el que faria és comptar la fractura". Javier Pacheco afegeix que estadísticament no és cert que un 80% de la ciutadania estigui a favor d'un referèndum a Catalunya: "Crec que estadísticament no és veritat que el 80% estaria per fer un referèndum demà o demà passat". En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, Pacheco diu que els anys 2015 i 2017 van polaritzar la societat, i que fer un referèndum a curt termini acabaria per trencar la societat: "Cal que la taula de diàleg doni el seu fruit i aconseguir una recomposició social i política del país".

Defensa un pacte per als pressupostos que inclogui al PSC

Pacheco planteja reconstruir consensos amb el PSC i reorientar les polítiques d'esquerres al Parlament i proposa que el PSC es pugui incorporar a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat: "Els pressupostos els fa un govern amb majoria d'ERC. Seria molt adient per a un país que vota majoritàriament esquerres". Javier Pacheco assenyala que "la dreta s'està radicalitzant a Europa i aquí" i caldria una resposta estratègia i clara de l'esquerra: "Que la sociovergència no els torni a encapçalar". Pacheco no creu que ara s'hagi de trencar el govern i anar a eleccions "no és el moment" però demana una reflexió a ERC.

Acusa a Aragonès de presentar una proposta "que no coneix ningú"

Javier Pacheco lamenta la "improvisació" de Pere Aragonès en el paquet de mesures per fer front a la inflació, que va presentar ahir al Debat de Poítica General, i li retreu "improvització” i no haver-la consensuat o analitzat amb els agents socials: "Després de mesos fent propostes, acabem amb una proposta que no coneixem ningú". Pacheco diu que la inflació està afectant el conjunt de les rendes "no només a les vulnerables" i reclama que s'actualitzin els indicadors per accedir a la renda mínima: "Centenars de milers de persones no poden accedir-hi per no haver actualitzat l'índex, onze anys després".

"La pandèmia ha demostrat que l'Estat necessita impostos"

El secretari general de CCOO a Catalunya creu que l'esquerra està "badant" amb el "debat populista de la rebaixa d'impostos" i exigeix una resposta de l'esquerra que enfronti a aquest debat que qualifica d'ideològic: "L'Estat necessita impostos, ho ha demostrat la pandèmia, per a la Sanitat per a l'Educació calen recursos" Pacheco diu que la sortida de la crisi que estem vivint actualment no s'aconseguirà amb una descapitalització de l'Estat: "No podem jugar amb les rancúnies i l'almoina".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz