Cataluña
L'entrevista

Reguant demana a ERC que expliqui la "viabilitat" de la proposta independentista: "No està donant fruits"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La portaveu del grup parlamentari de la CUP-NCG assegura que és molt poc probable que la CUP aprovi els pressupostos de 2023

  • Eulàlia Reguant: "La independència no té una recepta màgica"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

La portaveu de la CUP-NCG demana a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que expliqui la viabilitat de la seva proposta cap a la independència "perquè, de moment, no està donant fruits". Reguant considera que després de l'1 d'octubre hi ha hagut "desorientació, massa retrets i cap lectura compartida entre les forces independentistes: "Ens porta al fangar en què estem ara".

En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, la diputada de la CUP més enllà acusant el partit republicà de què la seva proposta "no és viable" i que la taula de diàleg no té cap al·licient: "El conflicte ara és inexistent. Caldria recuperar el moviment i acumular de forces".

Descarta donar suport als pressupostos

La portaveu del grup parlamentari de la CUP-NCG, Eulàlia Reguant, assegura que és molt poc probable que el seu partit aprovi els pressupostos de 2023: "No veiem cap signe de canvi o de viratge per aprovar els pressupostos". Reguant retreu a l'executiu de Pere Aragonès que projectes com els Jocs Olímpics d'hivern o la Copa de Vela són "continuisme en l'especulació i no en el repartiment de la riquesa i llocs de feina estables".

Reguant reclama fomentar un model econòmic que no especula amb l'entorn i no té treball precari: "Les grans empreses maximitzen beneficis, és aquí on cal controlar, vigilar preus i limitar els beneficis".

"Sabíem a qui investíem"

Reguant assegura que el govern liderat per Esquerra els ha decebut: "Sabíem a qui investíem. Ens ha decebut, sincerament. Volíem avançar en un acord de mínims i no ha passat". La dirigent de la CUP avança que no contemplen per ara l'escenari d'eleccions i que és moment "de posar els problemes sobre la taula".

Reguant ha desvinculat el debat de política general que se celebrarà la setmana que ve en el Parlament de la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que van acordar a l'inici de la legislatura, i que ara aquest descarta: "La legislatura va començar amb unes aliances i ha anat continuant amb unes altres".

"ERC i Junts han de solucionar el cas de Laura Borràs"

Amb relació a la suspensió de funcions de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la també membre de la mesa encarregada d'escollir la presidenta assenyala que són ERC i Junts els que han de trobar una solució a la situació de Borràs i argumenta que la CUP no la va votar: "Vam votar en blanc. Havíem de votar Eva Granados, que encarnava la defensa del 155?".

Sí que accepta haver votat a favor de la suspensió de Borràs com a presidenta de la cambra catalana: "Tan Junts com Esquerra sabien que podíem arribar a aquest moment".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz