Televisión
L'entrevista

Romeva: "No sé l'estratègia que proposa Junts, si la del Sr. Puigneró o la del Sr. Turull"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'exconseller reconeix que hi ha "àmbits on és molt difícil" negociar pressupostos amb el PSC, però no tanca la porta

  • Raül Romeva: "No poden criticar que hi hagi una negociació entre dos governs i fer un acord a la Diputació"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El vicesecretari general de prospectiva i agenda 2030 d'ERC, Raül Romeva, reclama propostes als partits que critiquen la negociació a la taula de diàleg i adverteix que no desgranar-les pot comportar frustració: "No sé l'estratègia que proposa Junts, si la del Sr. Puigneró o la del Sr. Turull". Romeva assegura que els que critiquen l'estratègia d'ERC, no proposen alternatives: "Ser més forts, implica posar estratègies sobre la taula".

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Romeva considera que la proposta de l'ANC de fer la independència el 2023 no és "difícilment assumible".

Romeva critica el pacte de Junts a la Diputació de Barcelona

Romeva reconeix que cal una agenda en la negociació amb l'Estat i insisteix que el diàleg és imprescindible per "obrir portes" internacionals. "Si algú creu que podem obrir portes en l'àmbit internacional sense predisposició al diàleg, no sap a quin planeta viu".

El vicesecretari d'ERC retreu a Junts per Catalunya la crítica a la negociació entre el govern català i el de l'Estat i alhora hagi tancat un acord amb els socialistes a la Diputació: "Siguem tots una mica coherents" i demana sortir de la dinàmica del "i tu més".

"Quan s'obre el debat dels pressupostos hi participarà tothom"

Romeva no tanca la porta a negociar els pressupostos de la Generalitat amb el PSC i recorda que quan s'obre el debat dels comptes del 2023 "hi participarà tothom". Romeva reconeix àmbits difícils per negociar amb els socialistes, però demana que no es faci d'una prioritat, una exclusió: "El que diu Laura Vilagrà és que tenim una preferència".

Demana poder parlar de les presons

Romeva ens parla del seu llibre 'A l'altra banda del mur' on fa una proposta per poder canviar el sistema penitenciari destacant el model de presons obertes de Noruega o Dinamarca: "Vull canviar coses que no m'agraden i he viscut en primera persona el sistema penitenciari des de dins, gairebé quatre anys". Romeva lamenta no tenir "prou micròfons" per parlar de la problemàtica a les presons, que diu "no serveixen per a la finalitat que diuen servir".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz