Cataluña
L'entrevista

Patricia Plaja: "El Govern espanyol li ha permès tot al senyor Lambán"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La portaveu del Govern matisa que no veu "anticatalanisme" en el PSOE, però carrega contra el president de l'Aragó

  • Patrícia Plaja sobre la Taula de diàleg: "Hi ha un termini de dos anys. No s’està donant el calendari idoni"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es - Escoltar ara
3 min.

La portaveu del Govern, Patricia Plaja, no veu "anticatalanisme" al PSOE amb la gestió de la candidatura conjunta entre Catalunya i l'Aragó dels JJOO d'hivern del 2030, però carrega contra el president de l'Aragó, Javier Lambán: "El Govern espanyol li ha permès tot al senyor Lambán. Ningú li ha cridat l'atenció". En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Plaja ha matisat les paraules que aquest dimarts va pronunciar acusant la Moncloa de "doblegar-se a les exigències" del president d'Aragó, Javier Lambán, quan va valorar "candidatura fallida" de Catalunya i Aragó pels Jocs d'hivern del 2030.

Patrícia Plaja diu que la proposta catalana als JJOO d'hivern es farà arribar al COE però no sap si es presentarà el 2030 o el 2034: "La feina està feta per l'any que consideri el COE. No quedarà en un calaix".

"Les relacions entre consellers i ministres no estan normalitzades"

La portaveu del Govern defensa que amb la reunió entre la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños és un reconeixement per part del govern espanyol que les relacions estan bloquejades: "Hi ha reunions tècniques, però les relacions no estan normalitzades". Plaja diu que la reunió entre Vilagrà i Bolaños és una segona part de la reunió que es va fer arran del cas CatalanGate i que aquella primera trobada "no va anar bé i no es va amagar". Patrícia Plaja diu que la reunió "és de governs" i que es consellers de Junts per Catalunya sabien que es faria la trobada entre Vilagrà i Bolaños, perquè se'n fa informar a la reunió del Govern: "No tinc coneixement de la inforamció que tenia Junts o Esquerra".

"No es donen les condicions per convocar la taula de diàleg"

Patrícia Plaja diu que el govern català no s'aixecarà de la taula de negociació per poder parlar "de tu a tu" d'amnistia i autodeterminació amb el govern de l'estat: "S'ha d'aprofitar tenir al govern espanyol assegut a la taula de diàleg". Plaja diu que la taula de diàleg "no és morta" però cal un mínim de confiança que "ni ahir, ni avui" es donen: "No es compleixen les condicions perquè es reuneixi".

La portaveu del Govern diu que tampoc hi ha data per la reunió que ha demanat l'executiu català a Pedro Sánchez per esclarir l'espionatge amb el sistema Pegasus: "No és la foto per la foto. Que Sánchez posi llum a totes les incògnites i preguntes sobre el cas Pegasus".

La comissió bilateral també sense data

Una altra reunió que també queda congelada és la reunió bilateral entre governs: "La bilateral no es farà". Patrícia Plaja confirma que la reunió bilateral no es reunirà si bé, hi ha reunions per tractar "el que és necessari": "Hi ha temes que s'han de parlar, perquè són competències del govern de l'estat o són competències compartides o transferides". Plaja detalla que a nivell tècnic es continua treballant amb el govern espanyol, però a nivell polític, ni conseller ni ministres faran reunions per compartir idees.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz