Cataluña
Sense acord

El COE allarga el termini per tancar el projecte dels JJOO d'hivern

Maria Bosch | Àlex Cabrera
3 min.

El Comitè Olímpic Espanyol confirma que s'allarga el termini per tancar el projecte dels Jocs Olímpics d'hivern 2030, candidatura que hauria d'incloure Catalunya i l'Aragó. Després de mesos de reunions i de discussions, encara no s'ha arribat a un punt d'entesa per representar la candidatura al Comitè Olímpic Internacional. La data màxima estava prevista pel 20 de maig, però en una entrevista a RAC1, el president del COE, Antonio Blanco, ha admès que cal "més marge" perquè les converses continuïn.

Així i tot, sí que hi ha una nova data límit, que seria l'1 de juliol, ja que aquest dia el COI fa una visita a l'Estat i se li hauria de plantejar quines són les línies mestre de la candidatura dels Pirineus. Blanco ha assegurat que aquestes setmanes "s'ha avançat" en l'acord entre els dos territoris. D'altra banda, Blanco descarta una candidatura en solitari de Catalunya o l'Aragó: "Faríem el ridícul més espantós".

Avenços en les negociacions

Segons el president del COE, no es pot fer ara una candidatura de només un dels dos territoris perquè ja es va traslladar al COI que se'n volia fer una de conjunta. Aquest moviment implicaria renunciar a "un dels dos pilars fonamentals" dels JJOO. "És que ni nosaltres mateixos ens donaríem els Jocs", ha insistit. Blanco ha dit que cal demostrar que "per molt que es discuteixi en altres temes" en l'esport, la candidatura i "la millora de la imatge" sí que s'està d'acord.

Tot i això, en les darreres hores el COE ha apreciat "avenços en les negociacions" entre el govern de Catalunya i el de l'Aragó. El Comitè afirma que són uns contactes privats i que no volen donar més explicacions. En canvi, reconeixen que cal agilitzar els processos, perquè la candidatura que enviï Espanya competirà amb les ciutats de Vancouver (Canadà) i amb Sapporo (Japó).

"Si algú vol una candidatura a mida, s'ha equivocat de partit"

Sobre el canvi de parer de l'Aragó, que va validar tots els acords tècnics fins a la darrera reunió, quan se'n va desmarcar i va deixar la cadira buida, Blanco ha confiat que es "pugui retornar a l'acord". Els ha retret, però, que les queixes arribessin un cop l'acord tècnic ja estava tancat, malgrat que alguns temes com el repartiment de neu els havien proposat la mateixa comissió tècnica aragonesa.

"Des del punt de vista tècnic la candidatura és una, i des del polític és una altra, però així no podem jugar, perquè al COI li cal una candidatura tècnica. I si algú vol una candidatura a mida, s'ha equivocat de partit", ha advertit.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz