Cataluña
JuntsxCat

Elsa Artadi abandona la política després d'11 anys

  • La portaveu de Junts per Catalunya destaca que la decisió ha vingut per "motius personals i no polítics"

  • Així, l'expolítica deixa enrere la candidatura a les eleccions municipals de Barcelona

  • Ada Colau, Ernest Maragall i Jaume Collboni mostren el seu suport a Artadi

Maria Bosch | Mària Sánchez
3 min.

La presidenta de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha abandonat la política després d'11 anys i renuncia, així, a presentar-se com a candidata a les eleccions municipals, tal com estava previst. Ho ha anunciat aquest divendres en una compareixença a l'Ajuntament on se l'ha vist molt afectada i entre plors ha dit que "no pot més" i que no se sent "amb força per continuar".

A principis de febrer, Artadi havia estat escollida per liderar la llista de JxCat a l'alcaldia de la capital catalana, però ara ha decidit renunciar "per motius personals i no polítics", ha recalcat. "Porto els darrers 11 anys de la meva vida dedicada a servir a la ciutadania des de la política. Vaig entrar durant la crisi financera, he viscut el 9-N, l'1-O i la repressió, la presó i l’exili dels meus companys...", ha declarat l'expolítica.

Elsa Artadi abandona la política perquè "no pot més" | Elena Garcia

Prop de la vicepresidència

Artedi era la portaveu de JuntsxCat i sonava com a vicepresidenta del govern de Pere Aragonès, però va optar per centrar-se en la vida municipal. Ara, la decisió de no presentar-se a les eleccions a Barcelona es tracta d'un nou moviment amb càrrega de profunditat al partit després que Puigdemont i el secretari general del partit, Jordi Sánchez, hagin rebutjat optar a renovar els càrrecs.

La decisió també es dona en plena negociació de Laura Borràs i Jordi Turull per una possible candidatura conjunta per liderar el partit. A més, Artadi ha estat sondejada en diverses ocasions per ocupar càrrecs de primera línia al Govern, després que ja hagués estat consellera de la Presidència amb Quim Torra al capdavant de la Generalitat.

Ada Colau: "L'Ajuntament de Barcelona sempre serà casa seva"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat "tot el suport personal" a Elsa Artadi després del seu anunci i ha dit que "ens ha tocat anys molt difícils i s'ha de tenir molta energia per estar encapçalant projectes en un context com aquest". Colau ha mostrat "tota l'empatia" cap a les paraules d'Artadi i ha assenyalat que el més important ara és que es cuidi i es recuperi. "L'Ajuntament de Barcelona sempre serà casa seva", ha dit.

Colau ha reivindicat tot el suport "des del punt de vista humà": "Per sobre de tot, som persones". L'alcaldessa ha explicat també que li ha enviat un missatge i que li agradaria parlar amb ella en persona "si així ho desitja".

Maragall i Collboni expressen "tot el suport" a Artadi

El líder del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha expressat "tot el suport" a Elsa Artadi i ha dit que "la decisió mereix el màxim respecte personal i polític". El polític ha afegit que "de nou apareix la duresa i complexitat de la responsabilitat política". El republicà també s'ha mostrat convençut que Catalunya seguirà comptant amb la "implicació i contribució" d'Artadi.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, està d'acord amb Colau i Maragall i ha expressat tot el seu “reconeixement” a Artadi. Li ha agraït a la ja expolítica “la seva dedicació, professionalitat i bon tracte” i ha subratllat que “abans que polítics som persones, i ens hem de cuidar”.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz