Televisión
L'entrevista

Alícia Romero: "No podem governar a cop de Twitter"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La portaveu parlamentària del PSC-Units considera que la suspensió de Junts a l'acord de política lingüística es deu a les discrepàncies internes del partit

  • Romero assenyala que la "inacció del Govern" fet que la justícia hagi de fer respectar un 25% de castellà a l'escola

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

La portaveu parlamentària del PSC-Units, Alícia Romero, considera que Junts per Catalunya s'ha fet enrere de l'acord per la modificació de la Llei de Política de Lingüística pactada al Parlament perquè no és un partit homogeni i que és fruit de les discrepàncies dins del mateix partit, que ha titllat de què no és "sòlid" per aguantar les crítiques a les xarxes socials: "Junts és un partit no suficientment fort per aguantar les crítiques que et fan a Twitter".

Tot i això, Romero confia que aquest "temps" que ha demanat Junts per trobar més consensos, al final s'arribi a un acord amb tots els partits: "Espero que la suspensió, al final sigui un sí".

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala que la "inacció del Govern" de fa molts anys ha provocat que un jutge decideixi que s'ha de respectar un 25% de castellà a l'escola: "Hem d'entomar certa culpa perquè estem així per certa inacció".

La portaveu parlamentària socialista recorda que tenen pactes amb els de Junts i no entén la desautorització de la consellera Ciuró: "S'han de treure els prejudicis, els de Junts". Romero sosté que hi ha una mala relació entre ERC i Junts, però que els socis de Govern "se suporten".

En cap cas, ha assegurat, falcarien el Govern actual i descarta que Junts surti de l'Executiu català: "Veurem com pateix Catalunya aquesta crisi de govern constant".

Demanaran la dimissió del conseller Cambray si no es resol la crisi

Romero avança que demanaran la dimissió del conseller Cambray "si no resol aquesta crisi" d'educació per l'avançament del curs escolar i les protestes que ha generat entre el sector per "la falta de diàleg".

La taula de diàleg "serà d'aquí a dues, tres o quatre. No crec que tardin molt"

Sobre la taula de diàleg, destaca que la crisi d'Ucraïna "marcar unes altres prioritats" pel govern. Però avança: "Si la reunió no és d'aquí a una setmana, serà d'aquí a dues, tres o quatre. No crec que tardin molt".

"Quan una causa afecta un reglament, s'haurà de suspendre"

Sobre les conseqüències si se li obre judici oral a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, creu que s'haurà de suspendre el seu càrrec seguint el reglament del Parlament. Romero assegura que s'haurà de procedir de la mateixa manera, però aplicant els estatuts del Partit Socialista Català (PSC) sobre el cas de Núria Marín.

"El Comitè Olímpic vol candidatures sòlides"

Romero discrepa d'una consulta sobre els JJOO d'hivern i creu que s'ha d'apostar per "candidatures sòlides" com valora el Comité Olímpic Espanyol: "Si fem una consulta i surt que no... què fem?". La portaveu socialista considera que el Govern català utilitza una "doble vara de medir": "Consultem pels jocs olímpics, però no dialoguem amb els sindicats per canviar el calendari escolar".

Davant la crisi econòmica per la Guerra a Ucraïna i la crisi derivada de la pandèmia, el president del Govern, Pedro Sánchez, avançarà mesures, segons Romero, "valentes i ambicioses" en contra de la crisi de l'energia.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz