Cataluña
'Love Song'

Música i amistat autodestructiva a la nova novel·la de Carlos Zanón

  • Narra la història de tres artistes que es guanyen al públic, però que són incapaços d’enfrontar-se als seus sentiments

  • Dijous surt a la venda "Love song", un llibre d'amistat i desolació, amb banda sonora incorporada

Nadia Somoza / Aurora Redón
2 min.

Tres músics que estan de gira protagonitzen la següent novel·la de l'escriptor barceloní Carlos Zanon. Dijous surt a la venda "Love song", una història d'amistat i desolació, amb banda sonora incorporada.

Després del formidable èxit de Taxi, considerada per la crítica com una de les millors novel·les espanyoles de l'any 2017, Carlos Zanón continua eixamplant els horitzons del seu univers imaginatiu. Ens sorprèn de nou amb una història descarnada sobre tres personatges atrapats entre els fils afectius que els impedeixen arribar a ser ells mateixos.

Una història d'amor, violència i amistat, des de l'agresta bellesa de la Costa Brava fins al furor de les platges de Zahora.

Argument

Sense revelar la seva identitat, tres músics talentosos i d'un cert èxit -una parella i el seu millor amic- s'embarquen en una gira estival per càmpings i locals de la costa mediterrània versionant cançons només de 1985.

A bord d'una impecable Camper Califòrnia, conduïda per un xofer al qual sobrenomenen vanitosament Polidori, la banda -composta per Jim, Eileen i Cowboy- es llança a tocar i córrer, gaudir i sofrir, entre composicions pop, ossos fracturats i emocions difícils de manejar. I a mesura que s'acosten al final del seu recorregut, enfront de les costes de Cadis, els protagonistes s'enfronten a la disjuntiva de cremar-se o seguir, però ja convertits en uns altres, sense marxa enrere.

A partir d'alguns referents de la seva obra narrativa -la lleialtat, el triangle amorós, l'experiència de la malaltia i l'art com a redempció-, amb personatges plens de matisos i un ritme de vertigen, Carlos Zanón compon en Love Song un agitat viatge sentimental que transcendeix qualsevol intent de classificació.

La crítica ha dit...

«Carlos Zanón ha desenvolupat una manera de contar històries i crear personatges que ho distingeixen entre molts altres autors. El ritme de la seva prosa cuidada batega en cada oració, colpeja, sacseja.»

Claudia Piñeiro

«Que Carlos Zanón és una de les millors coses que li ha passat a la literatura en els últims anys, és una cosa que ja va deixar de ser un secret.»

El confidencial

«El món que Zanón ens ofereix és per moments àrid i precís com el de Cormac McCarthy, per moments fresc i contundent com el de Junot Díaz, i amb els ulls de Casavella i el nas de Marsé amagats entre els edificis.»

Lluís Llort

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz