Cataluña
Foto Colectania

'Face control' reflexiona sobre com els humans controlem la nostra pròpia imatge

  • Reflexió crítica sobre les conseqüències derivades del control que s’exerceix sobre els nostres rostres

  • Quin és el límit entre allò que és privat i allò que és públic?

Nadia Somoza / Aurora Redón
2 min.

Foto Colectania presenta una exposició col·lectiva que reuneix més de 20 artistes, tant consagrats com emergents, les obres dels quals giren entorn del control bidireccional que recau sobre el rostre: d'una banda, el que cada persona exerceix sobre la forma com desitja que es percebi la seva cara, i per un altre, el que procuren exercir les forces de poder sobre la nostra identitat.

L’exposició, comissariada per Urs Stahel, planteja una reflexió crítica i provocativa sobre les conseqüències socials, polítiques i culturals derivades del control que s’exerceix i que nosaltres mateixos exercim sobre els nostres rostres.

Exposició Face Control

La mostra reuneix diferents aproximacions al tema, des de l'obra de reconeguts autors com Diane Arbus, Thomas Ruff o Richard Hamilton, a les noves pràctiques creatives i tecnològiques, com són les de Trevor Paglen, The Late Estate Broomberg & Chanarin o Shu Lea Cheang, passant per les d'artistes emergents, i les propostes extretes directament d'internet i les xarxes socials.

Quin és el límit entre el privat i el públic?

Amb diversos materials gràfics i la participació de més de 20 artistes de diferents èpoques, la mostra inclou fotografies, instal·lacions multimèdia, vídeos i llibres, portant l'espectador a qüestionar-se: d'una banda, quin és el límit entre allò que és privat i allò que és públic; i de l'altra, on s'estableixen les fronteres entre la història, la ciència, la política i la ideologia, en una societat "sotmesa a la dictadura dels prejudicis i l'algoritme".

Exposició Face Control

Urs Stahel

Urs Stahel (1953, Zuric) és escriptor, comissari, conferenciant i consultor. Juntament amb l’editor Walter Keller i el col·leccionista i mecenes George Reinhart van fundar el 1993 el Fotomuseum Winterthur (Suïssa), un dels llocs més significatius per a la fotografia internacional, on Stahel va exercir amb èxit com a director i comissari durant vint anys (entre 1993 i 2013).

Exposició Face Control

Actualment, és comissari de MAST - Manifattura di Arti, Sperimentazione e Tecnologia (Bolonya), consultor de la col·lecció MAST de fotografia industrial, assessor de Foto Colectania (Barcelona), i de la Col·lecció d’Art de Vontobel (Zuric).

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz