Televisión
L'entrevista

Ferran Bel: "És un error que el Govern renunciï al Hard Rock"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El diputat del PDeCAT espera arribar a un acord pels pressupostos generals i qualifica de bona l'actitud del PSOE

  • Ferran Bel: "Recuperar el nom de 'Convergència' no tindria cap tipus de sentit"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El diputat del Partit Demòcrata PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha criticat que el Govern català renunciï a projectes com el de Hard Rock a Tarragona o els Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu perquè creen desafecció al territori: "El problema és que es pot percebre com a territorials, que s'accentua la percepció que els de Barcelona van intercanviant-nos com a peons". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga ha dit que "la CUP fa el que ha de fer" en la negociació dels pressupostos, però no entén que el govern renunciï a buscar alternatives.

"Esperem acord amb els pressupostos"

Ferran Bel ha valorat positivament la negociació dels pressupostos amb el PSOErebutja l'ús de les esmenes a la totalitat: "Només portarien un govern del PP i VOX". Bel ha admès que el PDeCAT no és imprescindible per aprovar els comptes de l'Estat, però aportarien estabilitat i poden servir d'equilibri: "El PSOE és conscient que no té majoria suficient. Esperem arribar a un acord amb els Pressupostos Generals".

"Recuperar el nom de Convergència no té cap sentit"

Amb relació al debat de si el PDeCAT hauria de recuperar el nom de l'antiga Convergència, Ferran Bel ha assegurat que per a ell no tindria cap sentit canviar el nom i que és més important tenir un projecte: "El nom és important, el lideratge també és important, però el que és més important és el projecte". Pel que fa a la dissolució i el canvi de nom de Convergència, Bel ha afirmat que també va ser un error: "Quan hi ha un problema has de reconèixer-ho".

"Serà un error negociar la llei de l'audiovisual només per quotes"

El diputat del PDeCAT al Congrés ha titllat d'error centrar la negociació de la Llei Audiovisual: "La llei és molt més i les quotes poden ser de difícil aplicació" i ha volgut recordar que si les plataformes no estan establertes a l'Estat, podrien obviar la quota en català.

Ferran Bel ha demanat estudiar si cal donar-los un incentiu econòmic i que les plataformes no es localitzin només a Madrid: "Hi ha molts aspectes, els econòmics crec que van més enllà dels culturals".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz