Televisión
L'entrevista

Paluzie: "Hi ha risc que ERC i Junts tornin a una política autonòmica"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La presidenta de l'ANC reconeix escepticisme amb la taula de diàleg i demana coordinació estratègica

  • Elisenda Paluzie: "Sense full de ruta és lògic que la CUP defensi la seva ideologia en el debat de pressupostos"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha afirmat que hi ha un risc que ERC i Junts per Catalunya retornin a una política autonòmica "com si res no hagués passat": "Que Esquerra i Junts aparquin aquestes divisions, algunes personals, i que no tornem a una política autonòmica". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, ha posat d'exemple l'aparent normalització que mostra la taula de diàleg que, ha dit, no permet abordar el temes de fons.

"Retornem al pre 2012?"

Paluzie ha assenyalat que pactar els pressupostos de la Generalitat pel 2022 amb PSC o els Comuns seria un símptoma que no s'està avançant en la unitat independentista: "Com si res no hagués passat, retornem a l'autonomisme o reprenen el camí iniciat el 2012 malgrat les dificultats?". Paluzie ha afirmat que aquest és el debat de fons amb l'acord de pressupostos.

"És obvi que la CUP defensi la seva posició ideològica"

Paluzie ha defensat la posició de la CUP d'avantposar els seus posicionaments ideològics en el debat de pressupostos, donat que no hi ha cap full de ruta cap a la independència: "Si fos militant de la CUP, en un horitzó que no hi ha la independència és obvi que defensi la seva posició ideològica. No estem el 2016-2017 que hi havia una proposta de referèndum".

"L'Assemblea és escèptica amb taula de diàleg"

La presidenta de l'ANC ha retret que no hi hagi una estratègia al marge de la taula de diàleg perquè diu que l'Estat segueix en mode conflicte: "El que ens preocupa és que no podem estar sense un camí i sense debat, no coordinar-nos, perquè la repressió continua sense aturador". Paluzie ha lamentat que ara la part catalana hi vagi sense força.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz