Cataluña
Falta de pluges

Els aiguamolls de l'Empordà pateixen una de les pitjors sequeres dels últims 30 anys

  • Amb 4.729 hectàrees, es tracta d'una de les zones humides més importants de Catalunya

  • Des de principi d'any només hi han caigut 225 litres per metre quadrat, menys de la meitat de la mitjana

Nadia Somoza / Olga Rodríguez
2 min.

Els aiguamolls de l'Empordà viuen una de les pitjors sequeres dels últims 30 anys. El director del Parc Natural, Sergi Romero, diu que la situació és "greu" i que es tracta d'un dels episodis més "llarg" que recorda des que va començar a treballar al parc, a principis dels 90. Els episodis de sequeres són recurrents en aquestes zones humides, però des de principi d'any només hi han caigut 225 litres per metre quadrat, menys de la meitat de la mitjana (entre 500 i 600 l/m2).

Els recs no tenen aigua i això provoca que zones habitualment plenes, com l'estany del Cortalet, estiguin completament secs. La situació ha provocat que moltes espècies d'ocells s'hagin desplaçat cap a altres punts.

Els visitants, descontents

Fa mesos, però, que els visitants es pregunten què hi passa quan en fer-hi la visita, s'adonen que en molts dels espais emblemàtics no hi ha ni una gota d'aigua. La situació és tal que la direcció del Parc va publicar una nota a la seves xarxes socials explicant la casuística, que atribueix principalment a la falta de pluges.

El Parc va néixer el 1983

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà van néixer l'any 1983 després d'una lluita aferrissada en la defensa del territori. Amb una superfície de 4.729 hectàrees, compta amb diverses reserves naturals integrals i es tracta d'una de les zones humides més importants de Catalunya, juntament amb el Delte de l'Ebre i el Llobregat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz