Televisión
Edició 2021

Alimentació sostenible al Gastronòmic Fòrum de Barcelona

NADIA SOMOZA
3 min.

Acaba el Gastronòmic Fòrum, una fira que ha estat el punt de retrobament del sector de la restauració, després d'any i mig de restriccions per la pandèmia. Una edició on s'han presentat productes que seran tendència, sense renunciar a la sostenibilitat, que ha estat l'eix central d'aquesta edició.

Gastronòmic Fòrum Barcelona 2019

Novetats de l'edició

Enguany Barcelona és la Capital Mundial per l'Alimentació Sostenible. Per aquest motiu, el saló amplia el format habitual amb expositors i visitants procedents de la fira Alimentaria. L'esdeveniment acull des d'empreses líders del sector foodservice, equipament, serveis i distribució, fins a petits productors del sector primari i de l'artesania alimentària.

Gastronòmic Fòrum està treballant també, per a afegir al seu tradicional format presencial noves propostes digitals que permetran accedir a un mercat més ampli tal i com ha explicat al Cafè d'Idees el codirector del certamen, Pep Palau.

Els cuiners més prestigiosos

Un esdeveniment únic on es donaran a conèixer les últimes tendències del sector. Com sempre, els cuiners més prestigiosos, sommeliers i professionals de la gastronomia conformaran un espectacular programa d'activitats amb sessions de cuina en directe, tastos, premis i concursos.

Fins al moment l'organització ha confirmat que hi seran Joan Roca, d'El Celler de Can Roca; Ángel León, d'A Ponent; i Norbert Niedekofler, xef fundador de la xarxa Cook the Muntain, alguns dels convidats. En aquesta edició també hi haurà un àmbit dedicat als còctels.

Gastronòmic Fòrum Barcelona 2019

Premi al millor cuiner del 2021

A través de diversos premis i concursos Gastronòmic Fòrum Barcelona reconeixerà al millor cuiner de l'any amb el Premi Cuiner 2021; la trajectòria professional de xefs, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana amb els Premis Josep Mercader; el millor cuiner de postres de restaurant amb el guardó 'The Best Dessert'; el millor Panetone Artesà d'Espanya, el Plat Favorit dels Catalans i la millor innovació en gastronomia en diverses categories amb els Premis InnoFòrum.

Punt de trobada d'empreses del sector

L'organització està convençuda que l'edició serà "el referent d'aquest any per a la indústria de l'alimentació i la gastronomia de país". Al mateix temps, el saló pretén ser el "punt de trobada" on les empreses del sector busquin noves oportunitats i camins cap a la recuperació després d'estar "fortament colpejats" per la crisi derivada de la pandèmia.

Gastronòmic Fòrum Barcelona 2019

Expansió a nous mercats

A més, en aquesta pròxima edició es potencia la presència d'empreses i visitants de tota Espanya i es promou la participació dels mercats internacionals més pròxims.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz