Cataluña
Festes Majors a mig gas

La pirotècnia, els firaires i els grups musicals esperen remuntar aquest agost

  • El barri de Sants es prepara per a la Festa Major amb pandèmia

Entre els mesos de juliol, agost i setembre els firaires generen el 80% dels seus ingressos[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

2 min.

Després d'un any i mig nefast, la pirotècnia, els firaires i els grups musicals miren aquest agost de salvar els mobles. Ara és la temporada alta de les Festes Majors, que si funcionen, ho faran a mig gas. L'estiu passat no se'n van poder celebrar per la pandèmia i ara, després de 18 mesos sense preparar ni una petita fira, els sectors més afectats enllesteixen ja els preparatius per les festes del barri de Sants.

Després que l'any passat la Festa Major de Sants s'hagués d'anul·lar per la situació sanitària a Barcelona, el barri es prepara per a la celebració amb la mirada posada en complir totes les mesures anticovid.

Firaires

Contents de treballar, però amb incertesa encara que se'ls autoritzi a muntar les seves instal·lacions. Entre els mesos de juliol, agost i setembre els firaires generen el 80% dels seus ingressos. Ara, però, amb la pandèmia i els costos afegits que té muntar una fira les coses es compliquen: cal pagar el control d'accés, vigilants de seguretat i les tanques que delimiten l'espai.

Grups musicals

Els grups musicals també s'han adaptat al nou panorama i alguns celebren l'increment de la seva demanda. Lamenten, però que el públic estigui assegut i sense poder ballar perquè encara que no ho sembli, això complica la feina.

Pirotècnia

També ha estat un any complicat pel sector de la pirotècnia. Han buscat alternatives perquè la gent no es concentri i ara s'han modernitzat i fan també espectacles controlats per satèl·lit i GPS que es projecten i es veuen des de diferents punts de la localitat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz