Cataluña
10ena edició

Comença el festival Eufònic amb una cinquantena d'artistes per tot el territori ebrenc

Montse Soto
2 min.

Les Arts sonores, visuals i digital-performatives tenen una cita a les Terres de l'Ebre. Arrenca el Festival Eufònic que celebra la seva desena edició amb més de 50 activitats musicals i artístiques repartides per unes 9 poblacions catalanes. Després d'una edició 2020 més contemplativa, el festival celebra una dècada recuperant la música electrònica, espais emblemàtics de la Ràpita i amb més presència d'artistes ebrencs que mai.

Referents de l'electrònica

Fins al 29 d'agost l'Eufònic comptarà amb referents internacionals de l'electrònica per primer cop visitant Espanya, com Space Afrika, que presentarà nou disc o l'australiana establerta a Brighton, Penelope Trappes amb la seva trilogia Penelope Three, en format duo de violoncel. També passarà pel festival el pioner i referent del paisatgisme electronic, Fennesz, les compositores i intèrprets Marina Herlop, amb les Tarta Relena, Joan Miquel i el seu pop lluminós o els espectacles multidiciplinars de Playmodes i el Quartet Brossa i de Za!

Space Afrika

9 poblacions de l'Ebre

Joana Gomila i els seus paisatges poètics illencs també estarà present a Batea en un Eufònic 2021 amb una programació més abundant però més dispersa present a uns 25 espais, la major part exteriors de 9 poblacions de les quatre comarques de l'Ebre com Carles de la Ràpita, Amposta i Tortosa, Batea, Corbera d'Ebre, Miravet, Roquetes, Ulldecona i Vinaròs.

Vicent Fibla director de l'Eufònic destaca que aquest és un dels anys amb més artistes locals.

Eufònic Pro

L'Eufònic Pro s'instal·la a Tortosa dijous 26 i divendres 27 d'agost, coincidint amb la celebració de la Capital de la Cultura Catalana. Una trentena de professionals, comissàries, i gestores culturals reflexionaran sobre la creativitat a les perifèries rurals i la creació en entorns no urbans. Cinc taules de debat i cinc presentacions de projectes debatran sobre com es gestionen els festivals descentralitzats. Permetrà conèixer altres festivals i "com juguen a favor i en contra" les limitacions i avantatges.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz