Cataluña
Cafè d'idees

Alberto Fernández Díaz: "Catalunya s'ha d'independitzar de la CUP"

Notícia - Cafè d'idees 
  • Creu que els indults poden ajudar a la convivència, si venen seguits d'altres gestos

  • Alberto Fernández Díaz reclama tornar a fer uns Jocs Olímpics d'estiu al 2036

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

L'advocat i expresident del PP a Catalunya, Alberto Fernández Díaz, recomana als socis del govern de la Generalitat dialogar primer entre ells, i després amb la Cup, que diu ha condicionat la política catalana: "Hi ha una independència que defenso, la independència dels independentistes de la CUP". Fernández Díaz diu que la influència de la Cup ha afectat el debat sobre la llibertat educativa, la defensa al dret a la propietat o el suport a la policia: "La Cup ha marcat massa l'agenda política de govern a Catalunya. Diàleg sí, però primer entre els mateixos independentistes".

"Diuen que ho tornaran a fer i no s'han penedit"

Alberto Fernández Díaz diu que li agradaria escoltar als indultats independentistes que han passat pàgina o que l'u d'octubre va ser un error. També demana que es reconegui que a Espanya a ningú se'l persegueix per les seves idees sinó pels seus actes: "Ser independentista no és una 'patente de corso'". En aquest sentit l'exdirigent dels populars diu que està a favor dels indults i que poden ajudar si van acompanyats de gestos que en aquest cas no s'han produït: "No hi ha hagut ni penediment i reiteren que ho tronaran a fer".

Proposa Barcelona pels Jocs Olímpics de 2036

Amb relació en els seus últims anys a la política a l'Ajuntament de Barcelona, Fernández Díaz, considera que Pasqual Maragall ha estat el millor alcalde i Ada Colau la pitjor. Proposa a l'actual alcaldessa postular-se per a celebrar els Jocs Olímpics del 2036, com han fet altres ciutats que repeteixen candidatura: "En comptes d'uns Jocs Olímpics d'hivern, tornem a organitzar els Jocs d'estiu, coincidint amb el centenari de l'Olimpíada Popular de Barcelona de 1936".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz