Cataluña
Cafè d'Idees

Josep Cambray: "No aplicarem la sentència de fer el 25% de classes en castellà"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El conseller d'Educació, Josep G. Cambray, garanteix que el proper curs començarà de manera presencial

  • Defensa la necessitat, "més que mai", dels casals i les colònies, i els seus protocols de seguretat

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

Josep G. Cambray, conseller d'Educació, ha assegurat que el seu departament no aplicarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on s'obliga a fer el 25% de les classes en castellà. Cambray ha recordat que s'ha recorregut la sentència, i que per tant no és ferma. Ha aprofitat per defensar la immersió lingüística, que ha definit com un model d'èxit que dona les mateixes oportunitats a tothom.

La necessitat de casals i colònies

El conseller d'Educació ha defensat l'activitat de casals i cases de colònies, perquè formen part de la part educativa, i creu que són més necessàries que mai. Ha confirmat que aquest estiu hi ha més infants fent aquestes activitats que en anys anteriors. Ha insistit en la seguretat dels protocols que estan aplicant i que estan planificats per la seva conselleria i Salut.

Un nou curs que serà presencial, amb mascareta o sense

Josep G. Cambray ha emplaçat els joves a vacunar-se en la mesura que sigui possible per ajudar a millorar les dades de contagi entre els joves. Ha confirmat que el pròxim 13 de setembre les classes començaran de manera presencial, que les aules seran entorns segurs, i que si en algun moment, seguint les directrius de Salut, es poden fer classes sense mascareta, es faran.

El pas d'interins a professorat fixe

El conseller d'Educació, s'ha referit a les demandes que els milers de professors interins fan al seu departament per poder passar a ser funcionaris. Ha recordat que des del 2018 fins al 2022 es convocaran 20.000 places fixes, i ha matisat que aquestes places han de garantir que doni resposta a les noves necessitats educatives.

Uns penals que agraden

Preguntat pel resultat del partit de l'Eurocopa entre Espanya i Itàlia on la selecció espanyola va quedar eliminada, ha confessat que no el va seguir, però que el resultat no li sembla malament. Ha reconegut que no se sent representat per la selecció i que el seu somni és veure la selecció catalana competint al món.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz