Cataluña
Cafè d'idees

Lourdes Ciuró: "Puigdemont no pot tornar perquè és caça major"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La consellera de Justícia assegura que és la primera vegada que la conselleria va a visitar les presons

  • Lourdes Ciuró: "Estem estudiant presentar una denúncia a la Fiscalia pel senyalament de Vox a l'editor de 'El jueves'

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, recomana al president Carles Puigdemont que no torni a territori espanyol perquè, com el seu segon cognom: és "caça major" per l'Estat: "Si el detenen, abans no decideixen que té immunitat poden passar 4 anys". Ciuró desvincula la situació de Carles Puigdemont de la de Meritxell Serret i creu que l'Estat buscaria qualsevol pretext per detenir-lo.

Denuncia el tuit de Vox contra l'editor de 'El Jueves': "És intolerable"

Amb relació al tuit de Vox pel senyalament a l'editor de "El Jueves", Lourdes Ciuró avança que estan estudiant presentar una denúncia a la Fiscalia: "Què en diu la fiscalia? Que es mulli fiscalia, tindrem la prova del nou amb un fet que per a mi són amenaces claríssimes". La consellera de Justícia diu que és intolerable i esperaran a veure si presenta la denúncia la part interessada.

"Les presons han estat abandonades"

Lourdes Ciuró diu que estan anant a totes les presons per parlar amb els funcionaris, assegura que és la primera vegada que la conselleria va a visitar-les i creu que les presons han estat abandonades: "Així m'ho han dit els funcionaris, que és un fet 'singular', així m'ho han dit a un parell de presons".

"Necessitem un pla B per si falla la taula de diàleg"

Lourdes Ciuró considera que l'independentisme necessita un pla B per si no funciona la taula de diàleg i defensa que la comissaria de Via Laietana seria un "espai emblemàtic" per acollir la futura seu del Memorial Democràtic, tot i que reconeix, que no ha parlat amb el ministre Fernando Grande-Marlaska.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz