Televisión
Cafè d'Idees

Lluís Mijoler: "La negativa a l'ampliació de l'aeroport és innegociable absolutament"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'alcalde del Prat del Llobregat es mostra convençut que Europa no aprovarà el projecte

  • Acusa AENA de mentir sobre l'afectació que patiria el delta del Llobregat

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Ràdio 4 - RTVE Catalunya
2 min.

Lluís Mijoler, alcalde del Prat del Llobregat, ha assegurat que la seva negativa a l'ampliació de l'aeroport de Barcelona és "absolutament innegociable". Ha reiterat que Europa no permetrà mai una obra d'aquestes dimensions que implica destruir zona protegida, i ha destacat que el futur exigeix descarbonitzar i reduir la contaminació.

La gran mentida d'AENA

L'alcalde del Prat ha acusat AENA de mentir sobre els terrenys que guanyarien en protecció arran l'ampliació. Segons Mijoler, les dades i les xifres que ofereix l'empresa són irreals perquè algunes d'aquestes compensacions afecten territoris que ja estan protegits o directament a terrenys del parc agrari, clau per mantenir l'ecosistema de l'espai natural del riu.

Dubtes sobre el retorn de la inversió

Lluís Mijoler ha confirmat que l'ajuntament del Prat donarà tota la batalla "tècnica, jurídica i política que calgui" per defensar la seva posició. Preguntat per si aquesta decisió podria suposar un fre econòmic per Catalunya o Espanya, ha demanat que s'obri l'hemeroteca. Ha recordat que en principi aeroports com Alguaire o Castelló havien de suposar un salt enorme pel futur econòmic de les ciutats, i no ha estat així.

Les lliçons de La Caixa i Banc Sabadell

L'alcalde del Prat ha destacat que el Banc Europeu d'Inversions no finançarà aquesta futura ampliació, i que hi ha bancs com La Caixa i Banc Sabadell que la defensen perquè guanyarien diners finançant-lo. Els ha acusat de donar lliçons sobre el futur de l'aeroport de Barcelona, però els ha recordat que van traslladar les seves seus a la Comunitat Valenciana per protegir-se davant la situació d'incertesa política a Catalunya.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz