Televisión
Cafè d'Idees

Elsa Artadi: "Aragonès ha decidit tenir una relació cordial amb el Govern espanyol"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La portaveu de JxCat reconeix que és molt complicat aconseguir una unitat en l'estratègia independentista

  • Artadi diu que els indults serien ben rebuts "a nivell personal" però que no poden "tapar" els 3.000 represaliats

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Ràdio 4 - RTVE Catalunya
2 min.

La diputada i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha reconegut que li va generar "incomoditat" veure Miquel Iceta, ministre de Política Territorial, copresidint l'acte d'investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. L'emmarca, ha dit, en la voluntat del nou president Pere Aragonès de tenir una bona relació amb el Govern espanyol. Una decisió que no comparteix, segons ha insinuat: "No vull començar la primera setmana del govern criticant Aragonès", ha dit.

Sense estratègia independentista unitària

La portaveu de JxCat ha reconegut que ara mateix no hi ha una estratègia independentista compartida entre ERC i JxCat, però s'està treballant i tothom reconeix que cal fer-la. Ha recordat que un dels problemes de l'anterior legislatura va ser que els partits anaven desconnectats, i ha insistit que el camí a la independència no és només responsabilitat dels dos socis de govern.

La tria dels consellers, en mans de tres persones

Elsa Artadi ha admès que Jordi Sánchez li va proposar ser la vicepresidenta del Govern, però ho va refusar pel seu compromís com regidora de l'Ajuntament de Barcelona. També ha confirmat que els nous consellers per part de JxCat els van triar Carles Puigdemont, Laura Borràs i Jordi Sánchez.

L'arribada dels indults

La diputada de JXCat ha reconegut que l'arribada dels indults serà una molt bona notícia en l'àmbit personal i ha criticat que Pedro Sánchez faci tres anys que està jugant amb el futur i la il·lusió de les persones empresonades, generant frustració i dolor. Ha recordat que la repressió per part de l'Estat no es limita als polítics presos, sinó que afecta i està afectant a prop de tres mil persones que tenen causes obertes.

Un Govern de menys a més

Elsa Artadi ha recordat com l'anterior Govern de la Generalitat va despertar molta il·lusió però la repressió, i la pandèmia van anar minvant-la. Ara, ha assegurat, creu que aquest Govern potser no ha generat tantes esperances, però anirà a més davant els reptes que té per al davant. Ha destacat que durant els tres mesos de negociacions entre els socis s'han posat bases de confiança, respecte i lleialtat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz