Televisión
Cafè d'Idees

Alícia Romero (PSC): "Aragonès no és Torra"

Notícia - Cafè d'idees 
  • Descarta l'amnistia i confia que els indults ajudin a "tancar aquesta etapa tan dolorosa"

  • Ofereix el suport del PSC a la reforma de la llei electoral i els pressupostos de la Generalitat

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Ràdio 4 - RTVE Catalunya
2 min.

Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament, ha definit el president Aragonès com una persona "molt pragmàtica, seriosa i aplicada", i ha afirmat que "no és Quim Torra". Ha destacat la bona relació que té amb el president Sánchez i està convençuda que la seva voluntat és rebaixar la tensió i ser més dialogant per fer avançar Catalunya.

Indults sí, amnistia impossible

La portaveu del PSC ha assegurat que no s'aplicarà l'amnistia als polítics presos perquè això suposaria que han estat empresonats per les seves idees i no pels seus actes. En canvi, ha justificat els indults com una figura jurídica contemplada a l'ordenament jurídic que es pot aplicar també per motius de convivència. També ha reconegut que molts militants i votants del PSOE i el PSC no ho entendran, però els ha justificat com una eina per aconseguir rebaixar la tensió.

Mà estesa per reformar alts càrrecs i la llei electoral

Alícia Romero ha confirmat que el PSC s'ofereix per pactar la renovació d'alts càrrecs de la Generalitat, com el síndic de Greuges, Rafael Ribó, que fa disset anys que assumeix aquesta figura. També ha demanat negociar una llei electoral pròpia, perquè Catalunya és l'única comunitat que no en té.

Taula de partits catalans: VOX quedaria fora?

La portaveu dels socialistes al Parlament ha demanat a Pere Aragonès la convocatòria d'una taula de partits catalans per decidir quins temes s'han de portar a la taula de diàleg amb l'Estat. Preguntada per si en aquesta taula catalana hauria d'estar VOX, s'ha reafirmat en el pacte signat pel seu partit per aïllar-lo de qualsevol iniciativa parlamentària.

Consellera d'Economia del "govern alternatiu"

Alícia Romero ha descrit la proposta de Salvador illa d'establir un "govern alternatiu" com una manera d'organitzar l'oposició, imitant el model que va fer Pasqual Maragall. Ha valorat que el seu partit ha guanyat en vots i va empatar en escons amb ERC. En aquest "govern alternatiu", Romero seria la mà dreta d'Illa i consellera d'Economia i Societat del Coneixement.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz