Televisión
Cafè d'idees

Moha Gerehou: "Hem d'aspirar a que el racisme sigui incòmode"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El periodista explica que amb partits com Vox ja no s'està en la tessitura d'avançar sinó de "defendre el poc que tenim"

  • Moha Gerehou: "L'ideal és jutjar les persones pel que són no pel color de pell"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El periodista Moha Gerehou, autor del llibre 'Qué hace un negro como tú en un sitio como este' explica que el racisme ha estat molt present a la societat i ell es preguntava com s'havia construït?. En principi creia que s'havia construït des de la ignorància, però afegeix que la ignorància sorgeix d'un determinat coneixement i fins que no tinguem un coneixement antiracista no deixem enrere la ignorància: "Fins que el racisme generi incomoditat".

"Vox ens impedeix avançar cap a una societat antiracista"

Amb relació a les actituds racistes d'alguns partits polítics, Moha Gerehou, critica la posició de VOX que aplica la lògica de l'amic negre: "Com que tenim un negre a les llistes ja no som racistes" la diversitat racial a les llistes dels partits polítics diu que és una qüestió de justícia. Gerehou explica que tots aspirem a tenir una societat antiracista, però amb partits polítics com Vox "ja no ens situem en la tessitura d'avançar sinó de defensar els pocs avenços que hem aconseguit" afegeix que impedeix avançar cap a una societat antiracista.

"Estem generant molt coneixement antiracista"

Moha Gerehou considera que la paraula "negre" es pot utilitzar de manera descriptiva, però no despectiva o que a les persones se les ha de jutjar per les seves actuacions i no pel color de pell. El periodista explica que tots els moviments socials, a favor de les dones o de la gent de color generen una reacció, però que cada vegada més hi ha més consciència antiracista.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz