Televisión
Cafè d'Idees

Esperanza Aguirre: "Per governar Espanya cal fer la batalla ideològica com ha fet Ayuso"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'expresidenta de la Comunitat de Madrid assegura que ha dormit "tranquil·líssima" amb la marxa de Pablo Iglesias

  • Afirma que Sánchez no aplica els indults perquè pagaria un altíssim preu electoral

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid, ha expressat la seva satisfacció per la victòria indiscutible de Díaz Ayuso i ha destacat que ho ha fet defensant "amb convicció" els principis i valors del partit. Ha recomanat no fer cas als "gurús de l'esquerra que imposen la correcció política arreu" i ha recordat que la victòria de Casado davant Sáez de Santamaría dins el PP va ser pel mateix motiu.

La marxa de Pablo Iglesias, "una gran notícia"

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha estat especialment crítica amb Pablo Iglesias. Ha celebrat la seva marxa de la política assegurant que ha dormit "tranquil·líssima" aquesta nit amb aquesta notícia. També ha ironitzat amb la frase d'Isabel Díaz Ayuso on afirmava que Espanya li devia una perquè Iglesias va marxar del govern de La Moncloa. Ara, ha afegit, "li devem dues". Esperanza Aguirre ha acusat el líder de Podemos de voler "trencar amb l'esperit de la Transició" i, tirant d'alguna cosa més que la ironia, ha insinuat que "té un patrimoni enorme que ningú sap com l'ha generat en tan poc temps".

El constitucionalisme de VOX

Esperanza Aguirre s'ha referit a VOX com un partit "que defensa la Constitució", negant que sigui d'extrema dreta. Segons Aguirre, el comunisme, ideologia que titlla d'extrema esquerra, està blanquejat pels mitjans de comunicació. Preguntada per les declaracions on dirigents de VOX volen eliminar les autonomies, ha contestat que aquestes "no són obligatòries a la Constitució".

L'alt preu dels indults

L'exdirigent del Partit Popular ha argumentat que el Govern de l'Estat no ha aplicat encara els indults als polítics presos perquè haurien de pagar un alt preu arreu del país i també a Catalunya. Ha destacat que és una facultat que la llei atorga al poder executiu i que Sánchez està endarrerint per no perdre vots i suports.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz