Televisión
IrsiCaixa

Una vacuna contra la sida millora el control del virus sense rebre tractament

  • És un vaccí "prometedor" que podria permetre evitar el tractament crònic actual

  • Un 40% dels participants en l’assaig ha aconseguit estar sis mesos sense medicació

MARIA BOSCH
1 min.

Una nova investigació en el camp de la vacuna contra el virus de la immunodeficiència humana (VIH) ha obtingut els millors resultats fins ara. Els resultats de l’assaig clínic, dut a terme per Aelix Therapeutics i Irsi Caixa, han demostrat que aquesta vacuna aconsegueix que el sistema immunitari d’una persona contagiada pel virus millori el control d’aquest quan es retiren els antiretrovirals, un tractament més agressiu que és el que s’aplica actualment.

Sis mesos sense tractament

L'estudi ha demostrat que la vacuna "és segura" i que un 40% dels participants que han rebut la vacuna han aconseguit estar sis mesos sense prendre's medicació. En canvi, en el grup que va rebre placebo, tots excepte un dels participants van haver de reiniciar el tractament abans de les 12 setmanes.

"Vam estudiar quines parts de virus atacava el sistema immunitari d'aquestes persones per poder simular la mateixa resposta de manera artificial. A partir d'aquí vam identificar parts vulnerables de virus i vam dissenyar la vacuna HTI, que expressa aquestes regions de virus", explica Beatriz Mothe, investigadora associada d'IrsiCaixa.

Una vacuna contra el VIH millora el seu control

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz