Televisión

L'Hospital de Mataró frena la pèrdua de pes dels pacients Covid-19

  • Un estudi detecta malnutrició en el 45% dels malalts

  • El protocol de suplementació nutricional situa la pèrdua de pes entorn els 3 kg

Maria Bosch
2 min.

L’Hospital de Mataró ha aconseguit rebaixar a la meitat la pèrdua de pes en pacients ingressats per Covid-19 i ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional per a pal·liar els efectes de salut que la malaltia provoca.

En un estudi realitzat amb 205 pacients durant la primera onada de la pandèmia, investigadors del centre dirigits pel doctor Pere Clavé van detectar malnutrició en el 45,5% dels malalts en el moment de l’alta i una pèrdua de pes significativa durant la seva hospitalització.

L’alteració metabòlica de la malaltia genera major despesa energètica

L’aprenentatge de la primera onada de la pandèmia va permetre als investigadors del Consorci Sanitari del Maresme estudiar com la malaltia actua generant en el pacient un estat d'hipercatabolisme. Aquesta es tracta d’una alteració metabòlica que provoca una major despesa energètica i destrucció de musculatura esquelètica i que explica la pèrdua de pes. Els casos de desnutrició severa en pacients de Covid-19 també són generats pels vòmits i diarrees associats a la malaltia, la dificultat de menjar per la insuficiència respiratòria i l’aplicació d’oxigen i la disfàgia.

La suplementació nutricional i la dieta permeten reduir la pèrdua de pes

Els sanitaris van aplicar un protocol de suplementació nutricional precoç i una dieta hospitalària alta en proteïnes i calories a 401 pacients. Els resultats mostren que la malnutrició en el moment de l'alta es va reduir al 32,7% i la pèrdua de pes també ha estat sensiblement menor. La pèrdua mitjana de 6 kg en tot el procés de la malaltia que es va observar durant la primera onada, s’ha situat entorn dels 3 kg en aquesta segona onada. Segons els investigadors, la intervenció precoç és fonamental per evitar que es produeixi la pèrdua de pes i la desnutrició.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz