Televisión

Carles Riera: "En l'origen de la violència sempre hi ha una actuació policial desproporcionada"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El diputat de la CUP al Parlament demana la dissolució de la BRIMO i la desmilitarització del cos policial

  • Aposta per fer d'aquesta legislatura la del referèndum, la desobediència civil i l'amnistia

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

Carles Riera, diputat de la CUP al Parlament, acusa els Mossos d'instigar la violència dels darrers dies als carrers de diverses ciutats catalanes. Defineix la seva actuacio com d'una "violència desproporcionada". Diu que no es pot suportar cap situació on una persona perdi un ull, i veu indicis de infiltrats policials entre els manifestants per generar situacions extremes.

Dissolució de la BRIMO

El diputat de la CUP afirma que els cosos policials catalans estan molt militaritzats, i cal que deixin de ser-ho. En aquest sentit, defineix la BRIMO com el més militaritzat de tots, i des del seu partit demanen la seva dissolució. Segons Riera, creu que s'ha de democratitzar el seu funcionament i eliminar l'ús de projectils.

Formar part del Govern? De moment, no

Carles Riera reitera que la CUP vol implicar-se en totes les responsabilitats que els seus vots els hi permetin. Confirma que ara estan molt lluny d'entrar al Govern perquè no saben encara què aniran a fer. Contempla tres escenaris: ser-hi de manera estable, donar suports puntuals o passar a l'oposició. Assegura tanmateix que no tindrien "cap problema" en formar part de la Mesa del Parlament, tal i com van demanar ja l'any 2017.

La legislatura del referèndum

El diputat de la CUP insisteix en que aquesta legislatura ha de ser la del referèndum i l'amnistia, de manera irreversible. Aposta per la desobediència civil, creant un conflicte amb l'Estat per forçar-lo a negociar. Creu que la taula de diàleg amb l'Estat que defensa ERC és una via morta.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz